Goed uit de startblokken in Districtsbeker

Zaterdag 1 staat na de eerste twee gespeelde bekerwedstrijden bovenaan in een pooltje met SJC zat. 1, Noordwijk 2 en Zevenhoven. De 1e wedstrijd tegen SJC werd eenvoudig met 6 – 0 gewonnen. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg tegen Noordwijk 2 uitkomende in de reserve Hoofdklasse. Met bij vlagen, van beide kanten, uitstekend voetbal werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten. VVSB won deze derby met 3 – 2 met doelpunten van Joost Bierhuizen, Stefan Immerzeel en eyecatcher Coen v/d Meij!

Met de van Sparta teruggekeerde Denzel James in hun midden is wel duidelijk, dat de wedstrijd tegen het – nog eens drie klasse hoger spelende Noordwijk 2 - een zeer lastige opgave zou worden. Het is dus alle hens aan dek voor de formatie van Rob Jonkman. VVSB begint uiterst geconcentreerd en dat levert in de eerste minuten al een aantal mogelijkheden op. Op zijn Duits (lees wedstrijd van afgelopen vrijdag) levert het, na een razendsnel uitgevoerde counter, al een doelpunt op voor Noordwijk, waarbij Peet van Berg kansloos is. Toch weet VVSB zich uitstekend staande te houden. In de 33e minuut is het Joost Bierhuizen die van de rand van het strafschopgebied de 1 – 1 binnenschiet. In de 50e minuut krijgt VVSB een strafschop toegekend na een (voor Noordwijk?) vermeende handsbal? Was in ieder geval voor ons als bankzitters niet goed zichtbaar (zie foto). Stefan Immerzeel posteert zich achter de bal en schiet feilloos en hard binnen.

Met het inbrengen van Coen v/d Meij op de linksbuitenpositie krijgt de wedstrijd nog meer schwung! Met onnavolgbare passeerbewegingen krijgt Coen de lachers, maar ook de handen op elkaar. Dat resulteert in de 87e minuut in een 3 – 1 voorsprong. Hij passeert zijn directe tegenstander ter hoogte van het vijfmetergebied en snijdt direct naar binnen en verschalkt de – niet goed ogende – keeper van Noordwijk. Een bekend ritueel van een scorende spits volgt. In minuut 88 schiet Noordwijk alsnog de aansluitingstreffer en is het daarna nog even een minuut of zeven billenknijpen voor de paarsgelen, maar de ploeg blijft overeind.

Volgende week zaterdag heeft VVSB aan een gelijkspel tegen Zevenhoven voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde!

Onze doelman Peet v/d Berg is het afgelopen seizoen verkozen tot doelman in onze klasse. Kreeg daarvoor een sportkleding bon. Heeft besloten om die bon te verzilveren voor een fraaie wedstrijdbal omdat “zijn verkiezing toch een teamprestatie is geweest”, aldus Peet! Chapeau Peet!

Voor de prachtige foto's van deze wedstrijd verwijs ik u graag naar de FB-pagina van VVSB zat. 1. Met dank aan Tino Stulen!

Aart de Jong

Komende dinsdag speelt VVSB zat. 1 een wedstrijd voor LAV Cup tegen Ter Leede. Aanvang: 20.00 uur in Sassenheim.

Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd in de thuiswedstrijd tegen Zevenhoven 1. Aanvang: 14.30 uur.