Gedeelde 1e plaats voor VVSB zat. 1

Buiten de sfeerloze omgeving kennen de wedstrijden van VVSB zat. 1 tegen Nieuwkoop (3/10), en Blauw-Zwart van afgelopen zaterdag slechts één overeenkomst. Het bar slechte weer! Ook afgelopen zaterdag komt het water weer met bakken uit de hemel. Nieuwkoop opereerde vanuit een handbalverdediging, dus aanvallend werd de counter gezocht en dat resulteerde in blessuretijd in een 1 – 0 overwinning. Blauw-Zwart daarentegen trekt frivool ten aanval, maar treft in VVSB een uitstekend opererend middenveld. Waren ze er incidenteel doorheen, dan troffen ze ook nog een prima verdedigingsblok aan met daarachter nog eens doelman Peet v/d Berg als slot op de deur! Er was dan ook maar één ploeg die recht maakt op de driepunten en dat was de ploeg in het paarsgeel. Na 90 minuten staat er 3 – 0 op het scorebord, maar het had zo maar vijf- of zes – nul kunnen zijn. VVSB zat. 1 staat op een gedeelde 1e plaats al heeft DWO een wedstrijd minder gespeeld.

VVSB laat er van acquit geen gras over groeien en laat geen moment de technische vaardige ploeg in hun spel komen. Duidelijk zichtbaar is, dat deze ploeg over kwaliteit beschikt. In de 6e minuut krijgt Stefan Immerzeel een opgelegde kans. De uitstekende voorzet van Max v/d Boog wordt over gekopt. Blauw-Zwart probeert het, maar het is VVSB dat gevaar sticht. In de 10e minuut een lange bal van achteruit die door Stefan prima wordt doorgekopt naar ‘de lopende’ Koen Damen, die prima afrond (zie foto). In de 14e minuut zet Dani van Steijn goed door, maar mist scherpte voor de goal en schiet over. De derde mogelijkheid dient zich kort daarna aan. Mike Taskin snijdt van de linkerkant naar binnen en misschien had hij overzicht moeten bewaren, maar kiest voor zijn eigen kansje. Zijn schot gaat voorlangs en wordt het een inworp van Blauw-Zwart. Na een half uur de 1e mogelijkheid voor Blauw-Zwart. In een 1 op 1 situatie is het Peet v/d Berg die de inzet tot corner weet te verwerken. In de 36e minuut is het Stefan Immerzeel die twee verdedigers te slim/sterk af is en geeft Koen Damen de mogelijkheid om te scoren, maar Koen treft de keeper op zijn weg. In de 41e minuut schuift Stefan de bal voor de goal langs. Altijd lekker, wanneer je vlak voor rust de voorsprong (terecht) kan vergroten. Victor passeert zijn tegenstander en levert een prima voorzet af en deze wordt dito afgerond door Mike Taskin (zie foto).

De 2e helft eigenlijk eenzelfde beeld. In de 56e minuut een prima schot van Max v/d Boog, die ter nauwer nood door de keeper verwerkt wordt. Loon na werken heet dat. Stefan Immerzeel wordt beloond met een goal. Wederom Victor die doorzet en Stefan op maat en over de grond weet te vinden. Stefan knalt hard binnen. 3 – 0 (zie foto). Daarna worden drie wissels doorgevoerd en blijft Bavo bovenliggend. Een meer dan uitstekende overwinning en met dit vertoonde spel kan de ploeg verder bouwen. Wederom zijn er weer prachtige foto’s geschoten door Tino Stulen. Zie FB! Nog even vermeldenswaard is het feit, dat we deze wedstrijd een prima arbitraal trio hadden met aan onze zijde Jaap Beunder in zijn debuut. Moest in de 2e helft toch even zijn bril afzetten.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Boy Jansen, Jaap Aartman, Ardy de Jong (78e min. Tim Wijnands), Dani van Steijn, Victor Schipholt (71e min. Jelle Homan), Youri van Steijn (68e min. Rick Koeckhoven), Stefan Immerzeel, Koen Damen, Mike Taskin.

VVSB 2 – ARC 3

“Zaterdag 2 speelde de eerste helft nog een redelijk pot en nam terecht de voorsprong dankzij een goal van Guus Verver, na een voorzet van Damian Adriaens. Daar tegenover wisten de ervaren spelers van ARC het onze verdediging toch erg moeilijk te maken, en keek de ploeg na een half uur spelen tegen 1 – 2 achterstand aan. Toch werd de rust met 2 – 2 gehaald door, dankzij wederom een fraaie goal van Guus Verver. Een goede pass van Bram van Rooijen ging hieraan vooraf. Guus chipte vervolgens de bal over de uitkomende keeper. De 2e helft verzandt een beetje in het spelen van te veel lange ballen. ARC beheerste dit spelletje beter en zo weten de Alphenaren ook nog de 2 – 3 te scoren”, aldus Elwin van der Niet.