Finale van de Vladimir Jozic penalty bokaal

Het hele voetbalseizoen lang hebben alle jongens en meiden van de onder 11 en onder 12 teams van VVSB gestreden om de Vladimir Jozic penalty bokaal.

Dit gebeurde in de rust van de thuiswedstrijden van het 1e. Het team wat op dat moment de eer had om de VIP gasten te zijn. Nu kunnen Rick van der Mast en later Thom Jonkerman best erg goed keepen maar beiden zagen menig goed geplaatste bal achter zich in het net verdwijnen.

Uit alle beurten die de teams gehad hadden bleek dat de onder 11-1 samen met de onder 12-1 de meeste keren hadden raak geschoten. Aan hen dus om onderling uit te maken wie het meeste recht had op de Vladimir Jozic penalty bokaal.

Deze wisselbokaal is trouwens vernoemd naar onze clubheld Vladimir Jozic. Als jong spelertje kwam hij bij ons voetballen om zich, na alle lagen van de jeugd doorlopen te hebben, om zo een plek in ons 1e te veroveren. Uiteindelijk is hij daar 6 jaar lang de onbetwiste aanvoerder van geweest en heeft hij VVSB de (toen nog) 2e Divisie in gevoetbald en met zijn team het tot de halve finale van de KNVB beker geschopt.
Een uitstekend voorbeeld hoe je als pupil een groot effect kan hebben binnen de vereniging.

Tijdens de rust van de laatste thuiswedstrijd hebben de o11-1 en de o12-1 het, onder leiding van Vladimir Jozic zelf, het elkaar erg lastig gemaakt.
De o11-1, die het spits mocht afbijten wist al snel een voorsprong op de o12-1 te pakken. Waar de o12-1 in de eerste zes beurten slechts 1x het net wist te vinden liet de o11-1 al 3x Thom Jonkerman de bal uit de touwen vissen. Het leek een klinkende overwinning te worden voor de 11-1. Het ging afhangen van de laatste 4 beurten (de penalty serie bestaat uit 10 pogingen, iedereen kwam een keer aan de beurt). Van de laatste 4 pogingen wist de o12-1 er 4 van in de netten te krijgen. De o11-1 was op dat moment ook lekker op dreef maar zag een poging gekeerd door Thom.

Uiteindelijk bleef de stand staan op 5 goals voor de o12-1 en maar liefst 6 voor de o11-1 waarmee de o11-1 dit seizoen van de 'Vladimir Jozic penalty bokaal' gewonnen heeft.

Zij ontvingen van Vladimir zelf de penalty bokaal en een herinnering medaille in goud. De 12-1 ging niet met lege handen naar huis, zij ontvingen van de naamgever een herinneringsmedaille in zilver voor hun prestaties.

Volgend seizoen komt er uiteraard weer een nieuwe strijd tussen de nieuwe onder 11 en onder 12 pupillen.

Op de foto zien we het winnende team met uiteraard Vladimir Jozic in hun midden.

Finale van de Vladimir Jozic penalty bokaal
Terug naar overzicht