FIJNE FEESTDAGEN EEN EEN GEZOND, SPORTIEF EN GELUKKIG NIEUWJAAR!

FIJNE FEESTDAGEN EEN EEN GEZOND, SPORTIEF EN GELUKKIG NIEUWJAAR!

Namens het bestuur wens ik u allen een bijzonder goed jaar met veel lichtpuntjes toe. Lichtpuntjes die houvast bieden in soms lastige tijden of bij teleurstellingen. Of om als een soort doel naar toe te werken. Paarsgele lichtpuntjes om met elkaar overwinningen te vieren of juist als team herinneringen te maken. 

Teleurstelling en succes liggen dicht bij elkaar. Daar waar ons vlaggenschip bij de jeugd 2 keer kampioen werd, daar degradeerde dit elftal onder-19 nu plots vlak voor de winterstop. Lichtpuntje is wel dat het spel steeds beter wordt en ze echt als team strijden. Dat geeft weer kansen in de tweede seizoenshelft. Ook ons eerste elftal stond er in het afgelopen jaar beroerd voor en ontsnapte met, zoals men dat dan zegt, een ‘narrow escape’. Een kunststukje dat uiteindelijk als een kampioenschap werd gevierd en die energie is vastgehouden. Met wat aanpassingen in de staf en het team werden er vele lichtpunten aan elkaar geknoopt en dat resulteerde in een reeks van 8 (!) gewonnen wedstrijden tot de winterstop. Het kan verkeren in een jaar tijd.

Ook de opzet van ons nieuwe talententeam de onder-23 ging live. Voor het speel- en weerstandsniveau en de individuele ontwikkeling was het belangrijk om snel te promoveren. Dat lukte in een eindstrijd met Foreholte en een klein beetje Rijnsburgse Boys en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Kampioen: een hele knappe teamprestatie! Tegelijkertijd werden er al spelers overgeheveld naar de eerste selectie, traint er elke maandag een groep spelers vast mee en hebben Jord, Ralph en Finn hun debuut in ons eerste gemaakt. Ook in het a.s. trainingskamp in Spanje zien jullie straks vast leuke beelden en bekende gezichten. 

2022 was ook het jaar waarin we begonnen met de aanstelling van een Technisch Manager Stefan Teeken. In eerste instantie met een focus om de aansluiting van de jeugd (Samen met Niels van Wetten) met de teams O17 en O19 en het elftal O23 op de senioren te verbeteren en de individuele ontwikkeling van jeugdspelers te bevorderen. De basis is neergezet en daar zijn we best enthousiast over. De ambities gaan echter verder en daarom zijn de vorderingen afgezet tegen de doelstellingen en nieuwe lichtpuntjes voor de tweede seizoenshelft als doel gesteld. In de onderbouw van onze jeugd is er overigens meer samen als 1 leeftijdsgroep getraind om te kijken of er zo meer talent kan ontluiken. 

Onze Zaterdag1 presteerde dit jaar uitstekend en dit seizoen werd de kans geboden aan oud speler Stefan Kraaijvanger om daar als hoofdtrainer te fungeren. Helaas is dit zoals bekend wel het laatste seizoen van dit team als Zaterdag1. Door de keuze voor weekendvoetbal vanuit de KNVB (meer regionaal en zondag/zaterdag gemixt) moest een keuze worden gemaakt voor een speeldag. De voorkeur van bestuur, spelers, vrijwilligers en supporters gaat uit naar de zaterdag en de KNVB stelt dat er geen twee standaard elftallen op eenzelfde speeldag binnen een vereniging mogen zijn. Dat betekent dat we in gesprek zijn om selectievoetbal te behouden met een Zaterdag2 voor spelers uit voormalig Zaterdag1, overkomende jeugd die niet naar O23 gaan en spelers ouder dan 24 jaar. 

De jeugdcommissies bruisen van de energie. De toernooicommissie is zelfs weer heropgericht. Onze recreatieteams en ook de dames afdeling bloeien nog altijd. Er is een lichte groei in teams in het afgelopen jaar. 
Vanuit het senioren wandelvoetbal was er deze week ook een mooi initiatief: met een groot gezelschap werd een heus kerstdiner genoten! 

Sowieso hebben we goede ervaringen met nieuwe activiteiten binnen onze club, die de binding nog eens hebben verstrekt. Nieuwe tradities zijn weer ontstaan: het eindejaar seniorentoernooi was een succes en dat komt aan het eind van dit seizoen dan ook terug. Ondanks de problematiek in de aantallen vrijwilligers hebben we met onze campagnes het aantal toch al wat weten uit te breiden. De vrijwilligersbrunch was tenslotte een groot succes, we hebben daar zoveel fijne reacties op gehad. Die brunch staat dus vast op de komende kalender. Lichtpuntje toch? 

Onze vrijwilligers stonden toch al vaak in het middelpunt van de belangstelling, zo werd Geek den Elzen, als gezicht van de VUTTERS, zelfs vrijwilliger van het jaar in onze gemeente. Cock Geerlings werd verdiend vrijwilliger van het jaar bij VVSB. Die gasten bouwen ook in 2023 weer met elkaar verder aan het optimaliseren van onze accommodatie. 

Financieel was het niet het beste jaar voor onze vereniging, maar dat kunnen we als gezonde club heel goed een jaar hebben. Het vooruitzicht ziet er goed uit. De duurzame accommodatie draagt daar aan bij. Een passend beleid ook. De begroting is simpelweg  in de grip. Veel belangrijker is echter dat we met al onze leden samen weer uitkijken naar een mooi, gezond, sportief en gelukkig nieuwjaar. 2023. Een jaar vol lichtpunten. Daar gaan we voor. 

Fijne dagen!

Namens het bestuur van VVSB. 


Arjan Broekhof

FIJNE FEESTDAGEN EEN EEN GEZOND, SPORTIEF EN GELUKKIG NIEUWJAAR!
Terug naar overzicht