Extra maatregelen op Sportpark de Boekhorst

Beste VVSB’ers,

Het voetbalseizoen is alweer even in volle gang en het is goed om te zien dat onze teams weer lekker aan het voetballen zijn. Ook voor de gezelligheid, waar VVSB bekend om staat, is weer steeds meer ruimte na de lange Corona-pauze. Helaas brengt die gezelligheid in deze tijd ook problemen met zich mee.

Tijdens de huidige corona-pandemie is het voor iedereen een flinke uitdaging om volgens de corona-maatregelen te leven en het goede te doen tegenover de medemens. Voor verenigingen geldt dit net zo. Binnen de gemeente Noordwijk zien we dat veel sportverenigingen het lastig vinden om een juiste invulling te geven aan de Corona-maatregelen en deze te handhaven.

VVSB heeft bij aanvang van het nieuwe seizoen de nodig maatregelen getroffen om te voldoen aan eisen van het RIVM en de Gemeente. We hebben de effecten van deze maatregelen de afgelopen weken geobserveerd en geconstateerd dat we op onze club nog niet voldoende aan de voorschriften voldoen. Bovendien zien we het aantal Coronabesmettingen ook in onze regio zorgwekkend snel toenemen. We nemen dan ook een aantal extra maatregelen om te zorgen dat wij als club wel gaan voldoen aan hetgeen van ons verwacht wordt in de bestrijding van het virus..

We zullen dus de maatregelen uitbreiden, maar nog belangrijker: we zullen de maatregelen streng gaan handhaven.

Onderstaand een opsomming van de aanvullende maatregelen die vanaf zaterdag 26 september van kracht zijn bij VVSB:

  • Het terras wordt uitgebreid en voorzien van meer tafels en stoelen. Meer gasten op het terras dan het aantal zitplaatsen is niet toegestaan.
  • Het maximum aantal gasten in de kantine is gelijk aan het aantal zitplaatsen dat opgesteld is. Lopen van en naar de bar blijft toegestaan met inachtneming van 1,5 meter afstand.
  • Het verplaatsen van meubilair op het terras en in de kantine is niet toegestaan.
  • Drankjes bestel je via de looproute aan de bar, maar kunnen alleen genuttigd worden in de kantine of op het terras als je een zitplaats hebt, dus niet aan de bar.
  • Glaswerk (flesjes en wijnglazen) zijn niet toegestaan in de kantine en op het terras.
  • Looproutes en -richtingen zullen nog duidelijker worden aangegeven, ook in de bestuurs- en jeugdkamer.

Bovenstaande en alle eerder gecommuniceerde maatregelen worden vanaf zaterdag 26 september gehandhaafd door het bestuur, onze stewards en de toezichthouders van ATC. Zij zijn niet aanwezig om onze leden en gasten een ongezellige dag te bezorgen, maar simpelweg om iedereen te herinneren aan de opgestelde maatregelen en een passende naleving hiervan. Wij hopen dat al onze leden ze in deze taak zullen steunen. Allereerst door hun gedrag, maar ook door zelf verantwoordelijkheid te nemen en anderen aan te spreken op het naleven van de regels.

We willen iedereen, tegen onze zin in, voorbereiden op teleurstelling. Op het terras kunnen we ongeveer 80 zitplaatsen creëren (hopelijk binnenkort ook overdekt), in de kantine ca. 60. Dat is een stuk minder dan het aantal mensen dat er de afgelopen weekenden aanwezig was. We zullen dan ook (veel) gasten, maar ook leden, weg moeten sturen als er geen plek meer is.

Ook de effecten van de nieuwe aanpak zullen we in de komende weken blijven observeren en evalueren. Waar nodig zullen wij blijven werken aan een zo optimaal mogelijke samenstelling van regels en handhaving.

Wij begrijpen goed dat deze extra maatregelen de gezelligheid, die de afgelopen weken heerste, niet ten goede komt. Helaas kunnen wij niet anders dan onze verantwoordelijkheid nemen en alles uit de kast halen om aan de eisen van RIVM / Gemeente te voldoen. Doen wij dit niet, dan kunnen nog veel verder gaande maatregelen (denk aan boetes, of zelfs sluiting) van buitenaf genomen worden.

We hopen op ieders begrip en medewerking zolang dit alles van kracht zal zijn. In het belang van ieders gezondheid. In het belang van VVSB!

Het Bestuur

Extra maatregelen op Sportpark de Boekhorst
Terug naar overzicht