Even voorstellen: Nieuwe jeugdvoorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 oktober jl. nam Martijn Garritsen afscheid als jeugdvoorzitter van VVSB. Zo’n drie weken daarvoor werd ik, terwijl ik nietsvermoedend naar de wedstrijd van mijn jongste zoon in JO8-3 stond te kijken op veld 3, door het bestuur van de vereniging benaderd met de vraag of ik hem als jeugdvoorzitter zou willen opvolgen. Ik heb daar even over nagedacht, maar het idee om mij in die positie in te kunnen zetten voor de jeugd van de club spreekt mij zeer aan, dus ik heb na een zeer positief gesprek met Martijn en Brian (vice-voorzitter jeugdbestuur) volmondig ‘ja’ gezegd.

Mijn naam is Jan Huijsmans en ik woon met mijn vrouw Inge en twee voetballende zonen (Daniël JO15-6, Teun JO8-3) in de Kuyperstraat, op steenworp afstand van VVSB. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Sales Agent voor Belvilla in de regio Noordwijk en daarnaast lever ik met mijn eigen bedrijf allerhande diensten op het gebied van de verhuur en het beheer van vakantiehuizen.

Sinds een jaar of 7 loop ik rond op VVSB. Als voetbalvader allereerst, maar inmiddels ook als teamleider, kantinemedewerker en natuurlijk als supporter! Dan is het mooi om te ervaren dat de warme en open sfeer, die Noordwijkerhout als dorp kenmerkt, ook op de voetbalvereniging onverminderd terug te vinden is. Die sfeer gecombineerd met een steeds meer doordachte structuur en organisatie, biedt enorm veel mogelijkheden om VVSB echt een vereniging van ons allemaal te laten zijn. En dat begint wat mij betreft bij de (jongste) jeugd. En hun ouders.

Bewegen is gezond, zeker in de buitenlucht, dus sporten is eigenlijk een must. Maar afgezien daarvan droomt ieder kind ervan om op dat voetbalveld even Messi of Ronaldo of Lieke te zijn. Ongeacht hun talent of status. Aan ons als vereniging wat mij betreft de uitdaging om ieder kind zijn of haar droom waar te laten maken, liefst op zijn of haar maximale niveau, maar altijd veilig, fair en sportief. En natuurlijk met plezier.

Dat vraagt iets van alle betrokkenen bij de club. Van bestuur en technische staf, van teamleiders en ouders – zonder de gemeenschappelijke inzet is het onmogelijk om alle jeugdleden van VVSB de kans te geven hun (voetbal)talenten te ontplooien. Alle facetten zijn van belang, van hoogwaardige training voor de selectie tot het halen van limonade voor de kleintjes van de 4x4.

We moeten ambitieus zijn en streven naar prestaties op een zo hoog mogelijk niveau, maar ons ook realiseren dat álle jeugdspelers van VVSB bouwstenen zijn van de pijlers waar de club op rust. Zij zijn de supporters van de toekomst… en de scheidrechters, bestuurders, trainers en biertappers!

De structuur die nu binnen de VVSB-jeugd bestaat wordt steeds professioneler en helderder. Goed afgebakende verantwoordelijkheden en duidelijke communicatie moeten de organisatie toekomstbestendig maken. Dan kunnen we nog jarenlang plezier hebben van alle mooie tradities die er zijn en ruimte maken voor nieuwe initiatieven. Met name de aanleg van het nieuwe sportpark biedt voor de jeugdafdeling kansen om een nog duidelijker gezicht te laten zien.

Ik hoop dan ook, dat een ieder die iets signaleert binnen de jeugdafdeling onze club mij zal weten te vinden. Daar waar dingen misgaan, maar ook en vooral daar waar mogelijkheden en kansen liggen om zaken te verbeteren. Uitdagingen, die ik met de hele jeugdcommissie graag zal aangaan.

Tijdens bekerwedstrijden van het eerste ben ik te herkennen aan een fleurig paars-geel kostuum, alle overige dagen ben ik per mail, telefoon of in persoon aanspreekbaar.

Met paarsgele groet,

Jan Huijsmans

Even voorstellen: Nieuwe jeugdvoorzitter
Terug naar overzicht