Elwin v/d Niet neemt stokje over van Andy Otte

“De koning is dood, lang leve de koning?” Zo voelt het nadat bekend is geworden, dat Andy Otte besloten heeft om aan het einde van dit seizoen te stoppen als trainer/coach van VVSB zat. 2. Elwin v/d Niet kunnen wij op zijn beurt weer presenteren als zijn opvolger.

Andy sloot zich drie seizoenen geleden aan als ervaren doelman bij de nieuwbakken zaterdagselectie van VVSB. In het 1e jaar is hij als solide sluitpost al direct succesvol! Kampioen worden met het 1e elftal en dus promotie naar de Derde Klasse afdwingen. Speelde daarin een zeer belangrijke rol, maar vraag hem niet naar de uitwedstrijd tegen Haagse Hout, want dan slaat hij als het emoticon ‘aapje’ direct de handen voor de ogen. Na de promotie besluit Andy de ‘(hand)schoenen’ aan de wilgen te hangen, maar verlaat VVSB niet. Met de komst van het 2e selectieteam gaat Andy als trainer/coach aan de slag. Ook in dat 1e jaar is hij alweer succesvol. Middels de nacompetitie dwingt hij met zijn team promotie af. Ook als gezelligheidsmens gaan we Andy node missen. Met de komst van dit weerbarstige virus is aan dit seizoen een abrupt einde gekomen. Er is dus geen gelegenheid geweest om op gepaste wijze afscheid van hem te nemen, maar wanneer de gelegenheid zich aandient gaat dat zeker nog gebeuren. Voor nu in ieder geval onwijs bedankt (sfeermaker) Andy!

Elwin v/d Niet als opvolger van Andy!

Een volledige verrassing is het zeker niet, dat Elwin als opvolger van Andy aan de slag gaat met het 2e elftal van de zaterdagselectie. Elwin volgt de opleiding TC-3 en krijgt een stageplaats aangeboden bij hoofdtrainer Rob Jonkman. Door de Corona uitbraak heeft hij deze opleiding dus ook niet kunnen afronden. Elwin is in het dagelijks leven aannemer van beroep. Hij woont samen met Marinda en zij hebben een zoon en dochter van respectievelijk 11- en 13 jaar en als gezin woonachtig in Warmond. Als voetballer is hij in de Bollenstreek ook niet geheel onbekend. Heeft een groot deel van zijn leven in selectieteams van Ter Leede gespeeld. Na zijn overstap naar buurman Teylingen heeft hij nog zes jaar deel uitgemaakt van het 1e elftal. Is op zijn 29e jaar, ingegeven door drukte op het persoonlijke vlak, gestopt. Als voetbalvader is hij direct gestart met het geven van trainingen aan de jeugd van Warmunda. Via de 09-1, 010-1, 011-1 en 015-1 gaat hij nu dus een ‘volwassen uitdaging’ aan bij VVSB zat.2. “Natuurlijk kende ik VVSB al. Een grote club met uitstraling in de Bollenstreek, waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand gaan. De kans die ik krijg om als trainer/coach van het 2e zaterdagteam aan de slag te gaan is een kans om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om met deze jonge gemotiveerde Noordwijkerhoutse groep aan de slag te gaan”, aldus Elwin. Op de vraag wat hij daarin belangrijk vindt? “Ik streef naar een goede balans tussen plezier, beleving en prestatie. Daarbij zie ik het als een uitdaging om de spelers individueel beter te maken, zodat spelers met potentie ‘het stapje’ naar het 1e elftal kunnen maken of wellicht kunnen meetrainen of geheel aansluiten bij het vlaggenschip van VVSB. Ik ben erg gemotiveerd om er met elkaar, staf en spelers, iets moois van te gaan maken.”

Aart de Jong

Teammanager zaterdagselectie

Elwin v/d Niet neemt stokje over van Andy Otte
Elwin v/d Niet neemt stokje over van Andy Otte
Terug naar overzicht