Eerste klap een daalder waard?

Na het kampioenschap, en dus promotie naar de Derde Klasse, is de grote vraag hoe het zaterdag 1 in deze Klasse zal vergaan. Na de wedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker is de conclusie ‘PRIMA’. Eerlijkheid gebied te zeggen dat DSVP het afgelopen jaar zich ternauwernood weet te handhaven. Toch staat er na 90 minuten een klinkende 5 – 1 in het notitieblokje van de scheidsrechter, met tweemaal Stefan Immerzeel. Ook zaterdag 2 doet zeer goede zaken! Zij verslaan Koudekerk 3 met 5 – 0. Ook het voorheen zaterdag 2, en nu zaterdag 3, winnen hun thuiswedstrijd met 3 – 2. Een goed weekend voor onze zaterdagtak!

Opstelling en wissels:

Peter v/d Berg, Max van den Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Tim Wijnands, Jaap Aartman, Ramon Hoek, Mats Warmerdam (65e min. Youri van Stijn), Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Mike Taskin (56e min. Fadil Sukurica).

Vanaf het begin beperkt DSVP zich tot het opvangen van VVSB. Zij laten het spel over aan de Noordwijkerhouters. Dit levert tot de 9e minuut geen echt gevaar op. In die minuut krijgt Stefan Immerzeel een prima mogelijkheid, maar knalt hard over de dwarsligger. In de 16e minuut het eerste wapenfeit voor de ploeg uit Pijnacker. Een pegel vliegt net naast de goal. DSVP kruipt wat meer uit hun schulp en dat luidt eigenlijk een rommelige fase in. Over en weer veel balverlies met weinig rust in het spel. In de 28e minuut een snel uitgevoerde counter van DSVP en het vliegende schot van een van hen wordt ‘gestrekt’ gestopt door Peter v/d Berg en de afgeketste bal wordt door Jasper van Stijn tot corner verwerkt. In de 40e minuut dan toch de voorsprong. Een uitstekend genomen corner wordt bij de tweede paal door Timo v/d Raadt in de vijfmeter gekopt en op zijn beurt kopt Stefan Immerzeel binnen.

VVSB komt voor de 2e helft scherp de kleedkamer uit en dwingt DSVP meer naar achteren. Dat levert een aantal hachelijke momenten voor de Pijnackers op. Het duurt wel tot de 53e minuut voordat de ‘verlossende ‘binnenvalt. Max v/d Boog rukt op rechts op tot aan de achterlijn en zijn voorzet lijkt door Ramon Hoek binnen gewerkt te worden, maar een verdediger is hem te snel af en werkt zelf maar binnen. Uit de standaardsituatie ‘corner’ is VVSB ongrijpbaar voor DSVP. VVSB heeft drie uitstekend genomen corners nodig om de 5 – 0 aan te tekenen. De 3 – 0 uit een corner van Rick Koeckhoven die door Stefan Immerzeel wordt ingeknikt. De 4 – 0 valt in de 75e minuut. Corner Fadil Sukurica en de afvallende bal wordt door Timo v/d Raadt binnen geschoten. De 5 – 0 is voor Ramon Hoek die uit een corner van wederom Fadil Sukurica binnen werkt. Daarna verliest VVSB achterin de concentratie en krijgt DSVP in de 88e een penalty toegekend, na een overtreding van Timo v/d Raadt. De bal wordt snoeihard tegen de dwarsligger gewerkt. Toch nog in de slotminuut de 5 – 1, maar dat is een doelpunt voor de statistieken. Een prima start van de competitie.

VVSB 2 – Koudekerk 3

Het veelal uit oud A1 spelers bestaande zaterdag 2 wint ook overtuigend van Koudekerk 3. Het zijn respectievelijk Berhang Sartib, Jelle Homan, Kaj Warmerdam, Roy v/d Bosch en Koen Damen die de vijf goals op hun conto schrijven.

VVSB 3 – Ter Leede 4

VVSB 3 speelde het afgelopen seizoen nog onder de noemer ‘zaterdag 2’. Het elftal met coryfeeën als Walter van de Berg, Chris Kokkelkoren, Aadje Voorn en Bas Ruigrok. Dit jaar is ook (vriend) Vladimir Jozic aangesloten. Het afgelopen jaar werden zij kampioen en wonnen de beker. Dit jaar een stapje terug voor de doorstromende jeugd, maar komen wel oude bekenden tegen als Ter Leede 4. Een lastige tegenstander. De wedstrijd wordt met één doelpunt verschil gewonnen en wie scoorden er? Vladimir Jozic, Bas Ruigrok en Bart Duindam. Waar zijn wij deze namen eerder tegengekomen?