Een fantastische dag - VVSB Kidszoo Cup

Wat eind 2022 klein begon, werd zondag 11 juni een grootse werkelijkheid, ons allereerste O7 - O10 VVSB Kidszoo Cup toernooi!

75 teams, meer dan 630 voetballers/-sters uit de gehele regio en daarbuiten, kwamen bij ons strijden voor de felbegeerde VVSB Kidszoo Cup. En inmiddels prijkt deze prestigieuze beker bij 15 gelukkige poulewinnaars in de prijzenkast. Alle teams speelden op hun eigen niveau wat veel leuke en spannende potjes opleverde, in veel poules bepaalde de laatste wedstrijd pas de winnaar, wat een spanning!

Na maandenlange voorbereidingen kwam 11 juni snel dichterbij. Niet alleen de spanning nam toe bij de toernooicommissie, óók de temperaturen bleven maar stijgen! Met ons hitteplan konden we alle teams geruststellen; ingelaste drinkpauzes, emmers met water & sponsen, frisse appeltjes, de bidons van 2FittInn die direct gevuld konden worden vanuit ons Dunea drinkwaterpunt en natuurlijk, met dank aan leverancier Broekhuyzen; ijsjes! Met dit plan konden we voetballen en afkoelen, gelukkig.

In de vroege ochtend was de toernooicommissie al vol in bedrijf. De wedstrijdtafel werd geïnstalleerd, de DJ-booth ook, de fotowand werd geplaatst én het prijzen rad gevuld. Want iedereen was een winnaar en ging met een teamprijs naar huis. En wat een mooie prijzen hingen er aan ons rad. Vele sponsoren hebben de voetballende jeugd een warm hart toegedragen, we zijn hen zeer dankbaar!

En een toernooi kan niet zonder spelbegeleiders. In totaal hebben 26 vrijwilligers, velen uit de O16-/ 17-1, alle wedstrijden in goede banen geleid en de doelpunten geteld. Zij zagen er strak en herkenbaar uit in hun spelbegeleiders shirts, dit gaf het toernooi net dat beetje extra. Nadat de briefjeslopers waren geïnstrueerd en de stadionspeaker zijn plaats had ingenomen was het tijd voor de aftrap.

Leo de Leeuw was onze ere-gast en na zijn zuivere voorzet was het toernooi, door een mooi doelpunt gemaakt door onze jongste VVSB-jeugd, geopend. Strak op schema werden alle wedstrijden gespeeld onder aanmoediging van vele supporters. Een gezellige drukte op en langs de velden, veel lachende gezichten, doelpunten én vertier náást de velden. De ballonnen artiest zorgde voor blije gezichten met zijn creaties, de jongens van Techniek Training Bollenstreek dichtten het enige gat in het schema met hun clinics en de DJ hield de sfeer erin. En door de warmte werd ook de rust genomen in de diverse schaduwplekjes die onze bezoekers met zelf meegebrachte partytenten en parasols hadden gecreëerd. De sfeer was zomers en gemoedelijk.

Na het laatste fluitsignaal was het dan gedaan. De wedstrijdtafel had nog 1 spannende laatste uitslag te verwerken waarna alle teams Leo de Leeuw volgenden naar Veld1 voor de prijsuitreiking. Iedere poule had een winnaar, wel 15 mooie bekers zijn er uitgereikt. Maar niet getreurd voor de ‘net niet’ winnaar, want iedereen ging behalve met z’n teamprijs óók met een goed gevulde goodie bag moe maar voldaan naar huis.  Wat een fijne dag.

De toernooicommissie kijkt tevreden terug op dit eerste jeugdtoernooi. Dit toernooi had echter niet kunnen bestaan zonder de bijdrage van velen en in het bijzonder willen we bedanken: