Duke Marijt Pupil van de Week bij VVSB - Genemuiden

Elke thuiswedstrijd mag een jonge VVSB'er de gehele wedstrijddag bij de selectie van VVSB meemaken. Tijdens de wedstrijd tegen sc Genemuiden is dat: Duke Marijt.

Het Team en de Pupil van de week worden mogelijk gemaakt door de Club van 100 van VVSB.

Hoi allemaal, ik ben Duke Marijt en speel in de JO12-3.

Veel vrienden van mij zitten op voetbal en ik dacht dat ga ik ook proberen. Dit is pas mijn tweede voetbalseizoen, maar ik heb de sport helemaal ontdekt. Het liefst trap ik elke dag met vrienden een balletje, het maakt niet uit of het dan buiten regen/waait of koud is. Kan het buiten echt niet, dan ben ik binnen in de weer. Het dressoir in huis is een mooi doel om op te schieten.

VVSB vind ik een leuke en gezellig club, het maakt niet uit hoe oud je bent iedereen is er welkom. Zelfs mijn opa is weer begonnen met voetballen, dat heet dan ‘walking voetbal’, dat vind ik echt superstoer. Heel graag wil ik nog een keer naar een wedstrijd van het Nederlands Elftal, hopelijk gaat dat in 2024 gebeuren.

Een vaste positie heb ik nog niet. Afgelopen seizoen kon je mij vinden in de verdediging. Dit jaar speel ik ook veel voorin, één van de laatste wedstrijden was ik aanvoerder van het team en maakte ik zelfs een hattrick. Mag ik zelf mijn positie kiezen, dan is middenvelder mijn favoriet.

Wie mijn favoriete speler is bij de selectie vind ik moeilijk om te kiezen, alle spelers vind ik goed. Iedereen mag een keer ons team trainen, daar kunnen we vast een hoop van leren. Internationaal vindt ik Cristiano Ronaldo de beste, daar hoef ik niet veel over te zeggen toch? Hij is snel, kan goed koppen en geeft iedere wedstrijd 110%.

Wat ik belangrijk vind in het spel? Tijdens de wedstrijd moet je gaan voor de winst. Verliezen is niet leuk, maar het belangrijkste is dat je met plezier hebt gevoetbald en het leuk hebt met elkaar. De wedstrijd tegen Genemuiden SC gaat VVSB natuurlijk winnen, dit wordt 5-3.

Team van de Week JO12-3: 
Dex, Julian, Rens, Brian, Huub, Quincy, Steffen, Milo, Thije, Guus, Damien en natuurlijk Duke(pupil).
De leiders zijn Maurice en John. 

Duke Marijt Pupil van de Week bij VVSB - Genemuiden
Terug naar overzicht