Dominant VVSB zat. 1 verslaat BSC ‘68

Afgelopen zaterdag speelt VVSB zat. 1 een van zijn betere wedstrijden. De uitslag doet anders vermoeden maar, wanneer er zuiniger met de eindpass zou zijn omgesprongen, dan had de uitslag vele malen hoger kunnen uitpakken. Het werd uiteindelijk 4 – 2 met twee doelpunten van Ramon Hoek, Jasper van Stijn en invaller Jelle Homan.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Berend de Jong (65e min. Jelle Homan), Youri van Steijn (60e min. Jaap Aartman), Ramon Hoek, Koen Damen, Rick Koeckhoven, Stefan Immerzeel, Fadil Sukurica (80e min. Joost Bierhuizen).

Vanaf minuut één speelt VVSB dominant met, bij vlagen uitstekend en verzorgd voetbal. Een verzorgde opbouw van achteruit, waarin middenvelders niet worden overgeslagen en met prima passes de aanvallers in stelling brengt. Helaas ontbreekt in vele situaties de eindpass! In tegenstelling tot BSC ’68, waarbij je de indruk krijgt dat hun middenvelders allemaal met een stijve nek moeten rondlopen, omdat voornamelijk de lange trap naar voren wordt gehanteerd. In de 5e minuut had het al raak kunnen zijn. Een voortreffelijk genomen vrije trap wordt vrijstaand door Ramon Hoek over de dwarsligger geschoten. Koen Damen had zich onsterfelijk kunnen maken wanneer zijn omhaal doeltreffend zou zijn geweest. Net naast dus! Na een mooie actie van Fadil Sukurica en dito strakke voorzet wordt door twee man gemist. (Pas) In de 30e minuut is het raak. Een diepe bal van Fadil op de sprintende Ramon wordt subtiel met hoge boog over de uitkomende sluitpost gewerkt en de bal flopt in het ‘dak’ van het doel (zie foto zonder zichtbare bal). Eén minuut later wordt Ramon weer op snelheid weggestuurd en zijn inzet wordt door de keeper tot corner verwerkt. Ja, en een oude wet zegt; wanneer je ze zelf niet maakt? In de 35e minuut krijgt BSC ’68 een penalty toegekend en de overtreding daarvoor wordt alleen door de scheidsrechter waargenomen. Gevolg? Gele kaart voor Timo en de 1 – 1. VVSB wordt niet uit balans gebracht, want in de 41e minuut is het weer raak. Een uitstekend genomen corner wordt bij de 2e paal door Jasper van Stijn binnengekopt. Ja, en dan is het rond de 40e minuut dat er door 'Kapi' en ondergetekende voor de thee gezorgd moet worden. 44e minuut wordt Ramon weer eens op snelheid bediend en passeert zijn tegenstander en schuift de 3 – 1 binnen. Altijd lekkäh zo vlak voor rust!

In de 2e helft blijft de dominantie wel, maar BSC ’68 speelt met meer inzet en discipline? In de 60e minuut wordt Youri van Steijn gewisseld en in de 61e minuut komt BSC ’68 weer in de wedstrijd door de 3 – 2 aan te tekenen. In de 63e minuut had VVSB weer het verschil kunnen maken. Een uitstekende actie van Max van der Boog over de rechterkant en dito voorzet wordt door Fadil gemist bij de 2e paal. Nog een tweetal wissels worden doorgevoerd en met name Jelle Homan heeft een aantal prima acties in huis. Jelle kan zijn prima spelen in de 85e minuut belonen. Koen Damen snijdt met bal via de rechterkant naar binnen en behoudt het overzicht. Zijn voorzet wordt snoeihard door Jelle bij de 2e paal binnen gewerkt.

VVSB 2 – Rohda ’76 2

VVSB 2 is onder leiding van trainers/coaches Andy Otte en Eric Verver goed bezig. Kon afgelopen zaterdag – na winst en verlies van Kagia 3 – zelfs de 1e periodetitel pakken. Zowel VVSB als Kagia sloten hun wedstrijd met winst af. “Een rommelige wedstrijd met een goede tegenstander. We blijven dus wel in het spoor van koploper Kagia. Doelpuntenmakers waren Mike Taskin, Roy van den Bosch en Mats Warmerdam.

VVSB 3 – Roodenburg 3

Over deze wedstrijd weet mijn contactpersoon te melden, dat Roodenburg altijd wel een lastige ploeg is om te bespelen. Tweemaal de lat geraakt en een treffer van Bartje Duindam. Het ‘praat- en protestgehalte’ van deze tegenstander was weer hoog te noemen. Ondanks het gelijkspel tegen Roodenburg 3 blijft VVSB 3 de trotse koploper in de 4e klasse. Ongetwijfeld een van hun mindere wedstrijden, want eerlijk gezegd verwacht je met zoveel coryfeeën binnen de gelederen wekelijks aansprekende uitslagen. Een mindere wedstrijd kan er altijd tussen zitten!!!

Volgende week speelt zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen Blauw Zwart uit Wassenaar. Ook deze wedstrijd tegen de nummer 11 biedt perspectief voor een betere klassering.

Zaterdag 2 gaat op bezoek bij hekkensluiter BSC ’68 uit Benthuizen.

Zaterdag 3 krijgt de nummer 3 van de ranglijst FC Oegstgeest op bezoek. Aanvang: 14.30 uur.

Met dank maar weer aan Tino Stulen voor de actiefoto’s, waarvan ik er een aantal overneem! Voor de overige verwijs ik weer graag naar de FB pagina van VVSB Zat. 1.