De Meiden van VVSB MO10-2 zijn kampioen!

Pittige tegenstanders, stormachtige, natte omstandigheden en vroege tijdstippen waren zo maar wat hordes die de afgelopen weken succesvol genomen moesten worden en dat is gelukt! Na 6 speelrondes gaan de meiden dan ook als KAMPIOEN door het leven. Maar dat ging zeker niet vanzelf.

De eerste wedstrijd was tegen de meiden van Woubrugge en is vooral bekend geworden door het schoen-incident van Floor. Want wat doe je je schoen bij de warming-up uit elkaar valt? Precies; dan besluit je als team dat de wissels bepaald worden op basis van schoenmaat. Wat zoveel betekent als dat de wisselspeler haar schoenen mocht afstaan. Buiten het winnen van de wedstrijd werd er dus meteen een uitgebreide schoenentest uitgevoerd! De evaluatie van de kleur en vorm van schoenen duurde overigens langer dan die van de wedstijd, maar dat terzijde.

De tweede wedstrijd in de reeks bleek achteraf de beslissende: de derby tegen de meiden van VVSB MO10-1: buiten het veld en op de training vriendinnen, maar op 11-11-’23 zeker even niet. Het ging er dan ook fel aan toe op Sportpark De Boekhorst. 'Onze’ meiden waren duidelijk onder de indruk van de strijdlust en doelgerichtheid van de tegenstander. Na een 1-4 achterstand was MO10-2 het meest gelukkige met de eindstand: met een paar mooie doelpunten van afstand werd namelijk in het laatste kwart alsnog een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur gesleept.

Het was inmiddels wel duidelijk geworden bij de meiden dat tegen FC Lisse met nog meer strijdlust gevoetbald moest gaan worden en dat werd uitstekend opgepakt. Al vroeg in de wedstrijd werd er een voorspong genomen die niet meer echt in gevaar kwam, maar met name door de keeper van FC Lisse (wat kon die keepen, zeg) bleef het helaas toch nog lang spannend.

In de winning mood mochten we vervolgens aantreden tegen Bernardus. Hier waren we voetballend weliswaar de bovenliggende partij, maar voetbal betekent ook dat als je ‘m niet hebt, je moet zorgen dat ‘m wel hebt. En dat werd even vergeten. Gelukkig was iedereen op tijd bij de les om de opgelopen achterstand in de 2e helft om te buigen naar een mooie overwinning.

Terwijl Nederland bevroor, gingen de meiden op pad naar het altijd lastige ASC. En ook dit keer mochten we vol aan de bak tegen deze fysiek sterke tegenstander, die ook nog eens met scherp schoot. De scores vloog alle kanten: 2-0 voor, 2-3 achter en met 4-4 het laatste kwart in. De mouwen werden (ondanks de ‘0-graden) opgestroopt, kansen werden steeds vaker gecreëerd en uiteindelijk konden de meiden weer als trotse overwinnaars van het veld paraderen

De laatste wedstrijd was de kraker tegen SJZ, dat zonder puntverlies op bezoek kwam. Er moest dus gewonnen worden om kampioen te worden en de druk stond er dan ook goed op bij de meiden. De positieve energie die hierbij vrijkwam werkte beter dan energiedrank en als een orkaan begonnen ze dan ook aan de wedstrijd. Een vroege voorsprong, strakke verdedigende acties, veel duelkracht en goed voetbal werd er op de mat gelegd. Met een 4-0 voorsprong werd het laatste kwart ingegaan en het publiek begon al in de feeststemming te komen. Behalve SJZ: deze meiden konden serieus voetballen en bezaten longen als paarden. Ze bleven er voor gaan en hadden veel zin om ons feestje te verstieren. Nadat ze terugkwamen tot 4-2 leek VVSB zelfs even in de touwen te hangen, maar de meiden pepten elkaar nog 1 keer op en met alles wat ze nog in zich hadden werd de tegenstander bij het doel weggehouden…En zo gebeurde het: de wind ging liggen, de zon kwam door, het laatste fluitsignaal klonk en 9 juichende meiden zetten de polonaise in die van veld 4 tot in kleedkamer 5 en uiteindelijk Veld 7 werd voortgezet!