Bizar en naïef

“Een jonge goed voetballende ploeg, die graag het spel wil maken. Daarnaast ook wel een ploeg die enigszins naïef speelt. Daar gaan wij van profiteren.” Woorden over - inderdaad een jeugdig - VVC uit Nieuw - Vennep. VVSB komt uiterst geconcentreerd de kleedkamer uit en speelt de eerste vijfentwintig minuten zijn beste voetbal tot nu toe. Na zestien minuten staat de 2 – 0 al genoteerd. Een periode waarin de ploeg wel op 4 of 5 – 0 had kunnen staan. Vlak voor de rust valt de tegengoal. In de 60e minuut ligt de 3 – 1 voor VVSB ook nog eens in het mandje. Gelopen koers? Vanaf minuut 80 scoort VVC driemaal. Een bizarre ontknoping, maar ook een wedstrijd waarin je je kunt afvragen wie nu het meest naïef is geweest?

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Boy Janssen, Berend de Jong (36e min. Jasper van Stijn), Jaap Aartman, Koen Damen ((85e min. Mats Warmerdam), Rick Koeckhoven, Mike Taskin, Joost Bierhuizen (64e min. Thomas Schrooder), Coen v/d Meij.

VVSB legt vanaf minuut één zijn wil op en in minuut vier staat de 1 – 0 op het scorebord. Vanuit corner is het Coen v/d Meij, die een afvallende bal snoeihard en hoog in de goal schiet. Bij vlagen zien we prachtig combinatiespel. Zo ook in de 13e minuut! VVSB onderschept de bal en in een hoog tempo over zes schijven volgt een voorzet die Mike Taskin alleen voor doelman plaatst, maar Mike schiet over! Het vertoonde spel gaat door en een inzet van Coen v/d Meij wordt tot corner verwerkt. Bij de 2e corner is het raak! Timo v/d Raadt kopt de bal ter hoogte 1e paal (zie foto) richting goal en de bal valt via het achterhoofd van Jaap Aartman? voor 2 – 0 binnen. Geen vuiltje aan de lucht. Het wachten is op de volgende goal? Na een half uur zet VVC een tandje bij en is het VVSB die enigszins van slag raakt. In de 31e minuut het 1e wapenfeit voor de ploeg uit Nieuw-Vennep, waarin Peter v/d Berg voor de 1e keer getest wordt! Laat het maar rust zijn, want dit gaat niet goed? In de 41e minuut valt de 2 – 1. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt simpel binnen gewerkt. De thee!

VVSB komt toch weer redelijk uit de kleedkamer en in de 52e minuut schiet Jaap Aartman op de doelman en wordt verwerkt tot corner. Dit levert niets op. In minuut 60 valt de 3 – 1. Max komt over de rechterkant door en snijdt de 16 binnen. Zijn inzet wordt door de keeper slecht verwerkt en de afvallende bal vormt een prooi voor Koen Damen die de bal hard en hoog binnen knalt. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de 80e minuut na heel slecht wegwerken uit de zestien meter een afvallende bal via een VVSB-verdediger binnenvalt. Billenknijpen? Ja, er volgt een ware belegering voor de goal van Peter v/d Berg. De rust is ver te zoeken. In de 87e minuut volgt balverlies op het middenveld en uit de snelle counter volgt in de 87e minuut de 3 – 3. In de 90e minuut krijgt VVSB nog een corner en misschien? Niet dus! De slecht genomen corner wordt bij de 1e paal opgepakt door een speler van VVC. De daaropvolgende omschakeling is de nekslag voor de paarsgelen. De kater, dus de 3 – 4 volgt. Wanneer je zo een 3 – 1 voorsprong uit handen geeft, dan kun je jezelf afvragen ‘wie is er nu eigenlijk naïef gebleken’? Pijnlijk, maar ook een goede les voor de nog komende wedstrijden. Volgende week de uitwedstrijd tegen FC Oudewater. Foto's bekijken? Zie FB pagina van Zaterdag 1. Dank Tino!