Annemarie Oor vrijwilliger van het jaar

Bij de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst neemt voetbalvereniging VVSB, de goede gelegenheid om hun hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vrijdagavond 7 juni werden de vrijwilligers dit keer letterlijk en figuurlijk in het verdiende zonnetje gezet en verwend met een heerlijke barbecue. VVSB is supertrots op al hun vrijwilligers die op zijn/haar manier een steentje bijdragen. Want juist door al deze vrijwilligers draait de voetbalclub VVSB zoals het moet draaien.

Bij deze vrijwilligersbijeenkomst van VVSB horen ook nog twee officiële momenten, het bedanken van afscheidnemende vrijwilligers en de bekendmaking van de 'Vrijwilliger van het Jaar'. Waar vrijwilligers komen, gaan er ook weer. Sommigen stoppen helemaal bij VVSB, maar anderen stoppen met een bepaalde taak of functie die zij een poos met hart en ziel hebben vervuld en gaan gelukkig door in een andere rol.

Dit jaar werd afscheid genomen van een paar zwaargewichten als het gaat om vrijwilliger carrières:

  • Ge v.d. Berg: loopt al zo’n 30 jaar rond en je hebt vele verschillende rollen gehad: leider, grens en al jaren keeperstrainer. We willen je heel hartelijk bedanken voor alle energie die je in VVSB gestoken hebt.
  • Alex Neuteboom: jaren en jaren was jij trainer van het huidige dames 1. Het is mooi geweest, nu is het tijd voor wat anders.
  • Dirk Rietmeijer neemt afscheid als trainer van dames 2 en scheidsrechter.
  • Henri de Jong: ik loop al best wat jaren mee bij VVSB, en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik jou als scheids tegen kwam. Je stopt als scheids, maar gaat een nieuwe carrière starten als gastheer. En daar zijn we blij mee!
  • Bram Slootweg en Jurgen Kleermans: hebben er inmiddels heel wat uurtjes op zitten bij hun team als leider/trainer.
  • Rick Warmerdam: gaat zich volledig focussen op zijn loopbaan bij de selectie van het eerste.  

Altijd weer een spannend moment is de bekendmaking van 'De vrijwilliger van het jaar 2024 bij VVSB' en dat is geworden…… Annemarie Oor!   Van harte gefeliciteerd Annemarie, met deze speciale titel.

Annemarie jij loopt hier al jaren rond. Je bent een manusje-van-alles, te porren voor van alles en nog wat. En dat je dat dan vol enthousiasme en overgave uitvoert. In willekeurige volgorde jouw vrijwilligerswerkzaamheden:

  • Gastvrouw in de businesshome
  • Kantinedienst
  • Secretaris het jeugdbestuur in de tijd van Martijn Garretsen.
  • De BAVO BIVAK. Samen met jouw maatje Sandra organiseerden jullie dat een jaar of 10.

Dat verliep altijd gesmeerd, mede door jouw nauwkeurigheid. Jij regelde de administratie, inschrijfgelden, sponsoren en je belde mensen op waarvan je dacht dat die wel een team konden begeleiden dat weekend. Die mensen kregen vervolgens een gedetailleerde beschrijving van wat er van ze verwacht werd. De pannenkoekenbakkers, keukenhulpen, teamleiders en toezichthouders bij het zwemmen: iedereen wist precies wat zijn of haar taak en verantwoordelijkheid was. Het strakke tijdschema hing in de kantine aan de muur, dus iedereen kon elk moment weten wat er wanneer op het programma stond. Jullie hebben bij de organisatie ook zeker uitdagingen gekend! Het vaste stramien met slapen in de sporthal moest veranderen toen deze gesloopt werd. Daarna kwam corona. De bivak wilden jullie graag door laten gaan, maar dat vroeg wel aanpassingen door de regels die er toen waren. En in de nieuwe kantine moest alles ook weer opnieuw uitgedacht worden. Daar was ook de trap waar slaapdronken kinderen misschien wel vanaf kunnen vallen. En hoe voorkom je dat? Door zelf op het luchtbedje voor de trap te gaan liggen, dan kun je ze tegenhouden.  

Sinds jaar en dag ben je ook leider en trainer van het team van jouw dochter Kim. Je bent de drijvende kracht achter het team. Niet alleen door de trainingen, maar ook door jouw individuele aanpak en coaching. Je steekt tijd in de meiden en kent hun persoonlijke situaties: spanning voor examens, gedoetjes in thuissituaties etc. Je bent voor velen een vertrouwenspersoon. Daarnaast heb je heel veel lol met jouw team. Toernooien, kamp en andere uitjes die jullie met elkaar doen. En dat maakt dat het ook voor jouw collega-trainers een feestje is om met jullie te werken. Jij houdt de boel echt bij elkaar. Volgende week hebben jullie nog een spannend weekend voor de boeg, want dan kunnen jullie kampioen worden. Er moet wel veel gescoord worden, want jullie moeten met 7 doelpunten verschil winnen. Maar...de wonderen zijn de wereld niet uit, dus: Fingers crossed!  

Lieve Annemarie, VVSB is ontzettend blij en trots om jou als vrijwilliger binnenboord te hebben. Je bent een echte vrijwilligersheld! We hopen dat je nog jaren met veel plezier bij ons rond actief blijft. 

Annemarie Oor vrijwilliger van het jaar
Annemarie Oor vrijwilliger van het jaar
Annemarie Oor vrijwilliger van het jaar
Terug naar overzicht