Aarlanderveen pakt periodetitel tegen VVSB zat. 1

De 1e periode zit erop en ik mag concluderen, dat onze laatste tegenstander, Aarlanderveen, de meeste indruk op mij heeft achtergelaten. Vorig seizoen wist VVSB nog tweemaal te winnen van de ‘Veners’. Deze editie lijken de kaarten iets anders geschut. Met rust staat het nog 0 – 0, al heeft Aarlanderveen wel ietsjes de overhand. Na rust zet Aarlanderveen nog eens extra aan en via twee goals van Moussa Kalisse staat er na 90 minuten 2 – 0 op het scorebord.

Eén ding is zeker, het is koud aan de Aarlanderveenseweg. Het sportpark ligt midden in de polder en kent nauwelijks ‘beschutting’. Aarlanderveen dringt van acquit aan, en dat resulteert in de 1e minuut al bijna tot een goal. Een prima voorzet en dito kopbal eindigt in handen van de goed keepende Tim Warmerdam. Ondanks het gegeven, dat er veelal op de helft van VVSB gevoetbald wordt blijft de verdediging solide overeind. Het is alleen Aarlanderveen wat de klok slaat? Zeker niet! Naarmate de wedstrijd vordert kruipt VVSB met goed voetbal uit zijn schulp. Twee uitstekende aanvallen van VVSB eindigen bij Joost Bierhuizen die met uitstekende schoten de keeper tot het uiterste dwingt. De daaropvolgende corners leveren helaas niets op. Rust 0 – 0.

Met deze stand op het bord is er natuurlijk nog van alles mogelijk. In de 49e minuut wordt Stefan Immerzeel aan de rechterkant in stelling gebracht. Zijn uithaal verdwijnt naast de goal. Rond de 50e minuut grossiert Aarlanderveen weer in corners maar het levert verder niets op. In de 58e minuut wordt de ban gebroken. Van de linkerkant wordt een goede voorzet verstuurd en ter hoogte van de 2e paal neemt de vrijstaande Kalisse de bal direct op zijn pantoffel en snoeihard ploft de bal in de kruising. Nog geen honderd toeschouwers maken geluid voor vijfhonderd! Bij VVSB worden direct aanvallende wissels doorgevoerd. De ook ingebrachte Fadil Sekurica laat zijn balvaardigheid zien en slalomt in de 78e minuut een aantal verdedigers voorbij. Het daaropvolgende schot verdwijnt voor corner over de goal van Aarlanderveen. Aarlanderveen gelooft in meer en in de 80e minuut volgt een snel uitgevoerde counter over de rechterkant en met een pass breed schuift Kalisse de 2 – 0 binnen. De felicitaties gaan uit naar vv Aarlanderveen.