Teamsamenstellingen en Trainingsschema

Teamsamenstellingen 2018 - 2019

De afgelopen weken is een grote groep mensen bezig geweest om alle jeugdspelers en speelsters in te delen in teams voor het nieuwe seizoen. Dat dit een enorme klus is geweest blijkt wel uit het feit dat er ruim 600 namen van jeugdspelers en speelsters op de lijsten stonden die allemaal moesten worden ingedeeld.

VVSB probeert dit zorgvuldig te doen. We vinden het belangrijk dat spelers naar gelijk niveau worden ingedeeld en zich in een prettig team verder kunnen ontwikkelen. Op basis van de spelersbeoordelingen, ervaringen van de leiders/trainers, trainingen/wedstrijden voor mogelijke selectiespelers voor het nieuwe seizoen en de inzichten van de technische commissie is er een voorlopige teamindeling gemaakt. Bij de selectieteams zijn talentontwikkeling, prestatie en plezier evenredig belangrijk en bij de overige teams, waar ook de meidenteams onder vallen, staat voetbalplezier én een stukje talentontwikkeling voorop. Ondanks het feit dat sommige teams uit 15 of soms 16 spelers bestaan is vorig jaar gebleken dat er als gevolg van blessures of afzeggingen nog regelmatig een beroep moet worden gedaan op spelers uit andere teams om een elftal (liefst met twee wisselspelers) op het veld te krijgen. De teamindeling wordt in principe gedurende de bekercompetitie gehandhaafd om tot de uiteindelijke teamvorming te komen. Dan is het nog mogelijk kleine wisselingen toe te passen, om teams te completeren of spelers/speelsters over te plaatsen die ‘echt niet op hun plek spelen’.
 

Nog lang niet alle teams hebben leiders en trainers. De komende weken zullen er meer trainers en leiders worden gezocht. Hierbij de oproep om jezelf aan te melden als men een van deze rollen wil vervullen. Vaak wordt er geroepen dat VVSB de trainers en leiders maar moet regelen, maar VVSB dat zijn wij allemaal. En zonder trainer wordt er niet getraind en zonder leider niet gevoetbald. Dus wees proactief en geef jezelf op. Er zal ondersteuning zijn voor beginnende leiders en trainers in de vorm van de cursus ‘Train de trainer’ aan het begin van het seizoen.

Bij vragen en/of opmerkingen kan men contact opnemen met Jeugdbestuur@vvsb.nl.

Rest ons nog iedereen een goede vakantie te wensen en we zien elkaar in augustus als het voetbalseizoen weer begint.

De Teamsamenstelling kun je vinden op de volgende linkjes: 

JO19

JO17

JO15

JO13 

JO12 

JO11

JO10

JO9

JO8

4x4

Meiden

Trainingsschema seizoen 2018 - 2019

Bij de Teamsamenstellingen hoort natuurlijk ook het trainingsschema. De indeling van het trainingsschema begint met de beschikbaarheid van trainers. Daarna wordt gekeken naar de grootte van de groepen, mogelijke tijden en tenslotte de veldindeling. Hopelijk kunnen alle teams ook volgend seizoen weer twee maal trainen. 

Ook voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar ouders, broers, zussen of oudere spelers om kinderen van O11 te begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden.
Om er voor te zorgen dat u straks met de goede kennis op het
veld staat, organiseren wij met oa Play2improve van onze kampioentrainer
van zaterdag 1 Rob Jonkman een cursus van drie avonden.

Tijdens deze cursus leert u de beginselen van het voetbaltraining geven en krijgt u talloze tips en tricks om de kinderen optimaal te kunnen begeleiden.
We nodigen alle mensen die het leuk vinden om met kinderen de sport te beleven uit om mee te doen met deze cursus.
Deelname is gratis. Sportplezier gegarandeerd!!
Data: 14, 21 en 28 sept
Tijden: 19:00 tot 21:00 uur
Doelgroep:  Voor beginnende trainers
Opgeven via het mailadres: jan.huijsmans.vvsb@gmail.com

Jeugdbestuur@vvsb.nl.

Voor het trainingsschema 2018-2019 klik je op de volgende link:
Trainingsschema 2018 - 2019

Voor iedereen geldt: let goed op het veld en de tijd waarop jouw training is ingepland. Let daarnaast ook op de kleedkamer indeling. Deze hangt aan het begin van het seizoen bij de entree van het clubgebouw.

De Indelingen Competitie en Beker seizoen 2018-2019

Vanaf eind juli gaat de KNVB de competitie indelingen en de bekerindelingen bekend maken. Voor informatie hierover kan je naar de website van de KNVB gaan:  www.voetbal.nl

Je kunt inloggen met een eigen wachtwoord en dan via de zoekfunctie bij clubs zoeken op VVSB. Natuurlijk vind je deze informatie ook tijdig op onze eigen website.