Zaterdag 1 weet weer wat scoren is

Afgelopen zaterdag speelde VVSB zaterdag 1 een uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Wassenaar SV. Een wedstrijd die overtuigend met 4 - 0 is gewonnen, al had de score wel hoger uit kunnen vallen. Weer voetballend op de helft van de tegenstander werd, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen WVC, wel gescoord. Het slotakkoord was voor de gelegenheidsrechtsbuiten Berend de Jong. De winterstop wordt ingegaan met een – op dit moment – derde positie. Zaterdag is Zaterdag 1 vrij.

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog, Jaap Aartman (60e min. Menno de Jong), Jasper van Stijn, Tim Wijnands (46e min. Davie v/d Berg), Youri van Stijn 946e min. Abe v/d Slot) , Berend de Jong, Koen Damen, Mike Taskin, Rick Koeckhoven en Fadil Sukurica.

De opdracht is simpel. Volle druk op de tegenstander in balbezit en bij verlies? Terug veroveren, zo snel je kunt. Deze opdracht lukt prima. In de 1e helft heeft keeper Andy Otte welgeteld vijf ballen gekregen en dat betroffen terugspeelballen om even te temporiseren. In de 13e minuut krijgt VVSB aan de linkerkant een vrijetrap toegekend en Fadil verstuurd een prima voorzet richting tweede paal waar Mike Taskin eenvoudig kan binnenwerken. In de 28e minuut volgt de tweede treffer. Na een overtreding buiten de 16-meter posteert Fadil zich achter de bal en met gevoel krult hij de bal achter de keeper van Wassenaar. Rust!

In de 50e minuut een corner en weer legt Fadil de bal prima in de 16 meter en via Mike Taskin komt de bal voor de uitstekend spelende Max v/d Boog die, zonder na te denken, hard de 3 – 0 binnen werkt. De 4 – 0 valt na wederom een prima rush van Max aan de rechterkant. Zijn voorzet komt via Mike bij ‘de twee turven hoge’ Berend de Jong en Berend drukt voor 4 – 0 af.

Wat kun je zeggen over de 1e helft van de competitie?

VVSB zaterdag 1 hoeft voor niemand onder te doen. Tegen Oegstgeest 1 werd in de eerste wedstrijd nog met 4 – 1 verloren en Oegstgeest beschikt over een prima elftal, maar daar hoeft VVSB nu, lopende dit seizoen en in de return zeker niet voor onder te doen. Tegen de top van de 4e klasse heeft VVSB het prima gedaan. SEV, Alphia en Meerburg zijn goede ploegen, maar in deze wedstrijden was VVSB bovenliggend. Probleem? Scoren! Mijn gevoel zegt dat, wanneer de tweede helft van de competitie weer opgepakt gaat worden, VVSB Zat. 1 meer punten gaat halen, mits ?.........................Er dus meer gescoord gaat worden.