Zaterdag 1 misstaat niet in de Derde Klasse

Ik heb het minimale verlies van VVSB zat. 1 op (koploper) van Nispen zat. 1 even op me in moeten laten werken. Weer een wedstrijd die we in de slotminuten uit handen geven. De uitslag had voor hetzelfde geld andersom kunnen uitvallen. 0 – 0 had echter meer recht gedaan! Toch zijn er verder alleen maar winnaars geweest. Een druk bezocht (550 toeschouwers) sportpark Wassenaar, geen mooie maar wel spannende wedstrijd, die nog eens onder ideale weersomstandigheden is afgewerkt. Ook na afloop is het één groot feest. Het Leidsch Dagblad heeft zelfs een driekwart pagina gewijd aan deze clash. Een mooi sfeerbeeld van de laatste Noordwijkerhoutse derby. Toch nog even de highlights van deze wedstrijd en een korte balans (tot nu toe) van zaterdag 1 in hun eerste editie Derde Klasse.

Van Nispen zat. 1 – VVSB zat. 1

Opstelling:

Peter van den Berg, Max van der Boog, Timo van der Raadt, Jasper van Stijn, Berend de Jong (80e min. Ardy de Jong), Youri van Steijn, Ramon Hoek (75e min. Mike Taskin), Koen Damen, Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Fadil Sukurica.

Van de 1e helft kun je zeggen, dat het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelt. Het grootste gevaar komt voort uit corners. Voor van Nispen tweemaal en voor VVSB eenmaal. Uit de corners van van Nispen toont Peter van den Berg zich weer uiterst solide. Eenmaal verwerkt hij met de hand, en in de 27e minuut met de voet. VVSB is het dichts bij een doelpunt in de 24e minuut. Uit een corner lijkt een kopbal van Jasper van Stijn binnen te vallen, maar een speler van van Nispen weet op miraculeuze wijze er zijn hoofd nog tegenaan te krijgen en via onderkant lat ketst deze het veld weer in. De thee wordt op 0 – 0 gehaald.

Eenzelfde spelbeeld in de 2e helft al lijkt VVSB ietwat dreigender? In de 56e minuut een prima voorzet van Fadil Sukurica die door Stefan net naast gekopt wordt. Toch is het Peter die in de 62e minuut een inzet weer met voet weet te pareren. In de 65e minuut is het Ramon die net naast kop. Een snoeiharde voorzet in de 70e minuut wordt door Koen Damen naast het doel gelopen. En dan slaat het noodlot in de 86e minuut toe. Een prima individuele actie van de beste speler van van Nispen. Hij controleert een door-kopbal met de borst en zonder na te denken volleert hij snoeihard de bal richting het doel van Peter van den Berg. Laatstgenoemde krijgt zijn hand er onvoldoende tegenaan,  en tergend langzaam verdwijnt de bal over de doellijn.

De teleurstelling is groot in de kleedkamer, maar de mannen worden gecomplimenteerd voor hun strijdlust tegen een goede ploeg, maar wat heb je daaraan?

Waar staan we nu?

Na 7 wedstrijden staat VVSB op een 9e plek met 8 punten. Twee wedstrijden gewonnen, twee gelijkgespeeld en drie verloren. Het doelsaldo is 17 voor en 10 doelpunten tegen. De 17 goals zijn voornamelijk te danken uit de wedstrijden tegen DSVP en NSV ’46. Dit waren er in totaal 12.

Na deze 7 wedstrijden is ondanks de 9e positie een conclusie, dat VVSB als promovendus absoluut niet misstaat in de Derde Klasse.

De eerste 7 wedstrijden zijn voornamelijk tegen de bovenste ploegen gespeeld. VVSB gaat zich vanaf 17 november opmaken voor een reeks tegen de - écht relatief gezien - mindere ploegen. Daarin moet er met geconcentreerd- en tempovoetbal winst te behalen zijn.

Een andere conclusie is, dat VVSB moeite heeft een voorsprong of gelijkspel in de slotminuten over de streep te trekken. Dat zagen we bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen van Nispen, Be Fair en Nieuwkoop!

Ook vorig seizoen hadden we zo’n periode, maar na de winterstop/trainingskamp oogde dit allemaal meer volwassen, dus wie weet?

Dank gaat weer uit naar Tino Stulen voor de sfeerplaatjes!