Winst met twee gezichten

Voorafgaande de wedstrijd krijgt trainer Rob Jonkman, als kersverse vader van Sep, een schitterend cadeau van de zaterdagselectie overhandigd. Hij is er zichtbaar mee in zijn nopjes. Met grote dank aan de vrouw van Raimond Duivenvoorde, Simone van der Meer. Aansluitend de wedstrijdbespreking en het veld op. Al na twee minuten kijkt VVSB tegen een 1 – 0 achterstand aan. Daarna is het VVSB wat de klok slaat. De eerste helft weer prima sterk- en verzorgd voetbal. De rust wordt afgesloten op een 3 – 1 voorsprong, De tweede helft is zéker geen kopie van de 1e helft. Na 90 minuten is de einduitslag 4 – 2.

Peter v/d Berg, Max van den Boog, Timo v/d Raadt (71e min. Koen Damen), Jasper van Stijn, Tim Wijnands, Jaap Aartman, Ramon Hoek, Mats Warmerdam, Stefan Immerzeel, Joost Bierhuizen (60e min. Rick Koeckhoven), Fadil Sukurica (46e min. Mike Taskin)

De zaterdagtak van SJC heeft dit jaar een sterke selectie, bestaande uit een flink aantal spelers uit het 1e en 2e elftal van het afgelopen seizoen. Deze groep gaat starten in de 4e klasse, waarin ook VVSB het afgelopen seizoen te bewonderen viel. Het resultaat is genoegzaam bekend! De mannen van SJC betreden het veld - niet in het bekende zwart en wit - maar met ‘pijn aan de ogen’ fluorescerende shirts. Ook de spelers van VVSB hadden daar wat problemen mee? Na twee minuten krijgt SJC een corner en deze wordt van de rand zestien richting goal gekopt en door een medespeler doorgekopt en van richting veranderd buiten het bereik van onze solide doelman Peter v/d Berg. Nou, niet getreurd! VVSB richt zich op en speelt het spelletje zoals vorige week tegen Rijnsburgse Boys. Na vijf minuten staat de ploeg alweer op gelijke hoogte. Van zo’n twintig meter weet Fadil Sekurica uit een vrije trap de onderkant dwarsligger te beroeren met als gevolg…juist! SJC loopt achter de feiten aan. In de 11e minuut knikt Stefan net aan de verkeerde kant van paal. In de 13e minuut is het goalie Peter v/d Berg die een vernietigend hard genomen vrijetrap tot corner weet te verwerken. In de 15e minuut dan toch de verdiende voorsprong. Fadil neemt een corner vanaf de linkerkant die door Timo v/d Raadt wordt binnen gewerkt. In de 30e minuut de 3 – 1. Een aanval via Jasper van Stijn die Ramon Hoek weet te bereiken en uit zijn voorzet is het Mats Warmerdam die subtiel binnen werkt. In de 36e minuut nog een fraaie kopbal van Ramon op de paal. Ga zo door is het credo!

Dat lukt!!! Vanaf de aftrap is het de net ingevallen Mike Taskin die een aantal tegenstanders ‘te kijk’ zet en vernietigend hard uithaalt. Zijn inzet wordt nog geblokt, maar met veel effect krult de bal zich over de keeper en ploft tegen het net! Daar waar je denkt; dit kan nog eens een leuke uitslag worden? Helaas! Het spel wordt rommeliger, de scherpte is er niet meer en dat manifesteert zich in de 73e minuut. Jaap speelt te kort terug op zijn keeper en de bal wordt onderschept door een tegenstander die Peter omspeelt en de 4 – 2 binnenschiet. Daar zal het bij blijven, alhoewel? De 4 – 3 had ook nog kunnen vallen, maar Peter v/d Berg weet het schot gestrekt tot corner te verwerken. Daar zal het bij blijven!

Volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen TAC ’90. Deze ploeg krijgt een ongenadig pak slaag van Rijnsburgse Boys 2 en wel met 14 – 1.

Met dank aan Tino Stulen voor de fotoreportage!