Weer net niet

Wekelijks heb ik even app contact met de man die de statistieken bijhoudt. “Weer bovenliggend en weer onvoldoende scoren, zoals in de wedstrijden tegen SEV en Alphia.” Zijn relativerende woorden stellen me gerust? “Ik denk, dat je in de uitwedstrijden meer kans hebt dan in de thuiswedstrijden. Daar moeten zij het spel maken”, en hij voegt eraan toe “lekker in de luwte de competitie afmaken. Geen druk, laat dat maar aan de concurrentie over.” Ook in de wedstrijd tegen Meerburg had VVSB meer kunnen/moeten scoren. Daan v/d Zwaan scoorde in zijn vorige wedstrijd reeds vier maal en ook nu is hij weer belangrijk voor Meerburg. Geheel vrijstaand knikt hij in de 28e minuut met het hoofd de 0 – 1 binnen. Pas in de 76e minuut prikt captain Jaap Aartman de gelijkmaker binnen.

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog, Jasper van Stijn, Jaap Aartman, Berend de Jong (80e min. Menno de Jong), Rick Koeckhoven, Fadil Sukurica, Koen Damen (70e min. Ramon Hoek), Mike Taskin, Thomas Schrooder, Bart Duindam (59e min. Geert v/d Weiden).

Niet in actie: Jaap Roeleven, Davie v/d Berg en Tim Wijnands.

De opdracht is duidelijk. Direct volle druk geven en Meerburg niet in zijn spel laten komen. “Vanaf de kant krijgen jullie wel het sein om wat meer in te zakken, want het veld is zwaar en dit lukt je geen volle wedstrijd.” En zo geschiedde. Al in de 1e minuut krijgt VVSB een corner toegewezen en is het Jaap Aartman die de bal net over de dwarsligger kopt. In de 13e minuut een mooi opgezette aanval via de rechterkant en het is Fadil Sukurica die een prima voorzet verstuurd richting 2e paal. Mike kopt de bal in de ‘vijf meter’ en Bart Duindam raakt hem verkeerd en knikt de bal naast het doel. Verder wel een veldoverwicht maar niet echt uitgespeelde mogelijkheden. In het tweede deel van de eerste helft komt Meerburg meer aan voetballen toe en krijgt de ploeg in de 28e minuut een vrije trap toegekend. Ex VVSB’er Ramon Weijers verstuurd de bal richting 2e paal en het is Daniël v/d Zwaan (zoon van ...) die geheel vrijstaand de 0 – 1 binnen knikt. (foto). Terwijl ik bezig ben met de thee krijgt Bart Duindam nog een opgelegde mogelijkheid om langszij te komen. Twee Meerburgers glijden onderuit en Bart had de hoek voor het uitzoeken? Helaas over de dwarsligger.

Na de thee weer hetzelfde beeld en is het in de 50e minuut Fadil via de linkerkant die een prima actie in huis heeft en zijn schot wordt via de keeper tot corner verwerkt. In de 52e minuut een vrije trap. Thomas zijn inzet verdwijnt via een kruin van een Meerburger tegen onderkant lat en deze bal ‘ketst’ weer het doel uit. In diezelfde minuut weet de prima keeper van Meerburg weer een pegel van Jasper van Stijn te pareren. Een sein om nog ‘meer gas te geven’ volgt in de 56e minuut. Een speler van Meerburg moet er met tweemaal geel van af. In de 62e minuut onderscheidt de doelman van Meerburg zich weer eens. Een strakke inzet van onze captain prikt hij met precisie uit de hoek van zijn goal. In de 76e minuut dan toch nog de gelijkmaker. In de haast om ‘handenbindertje’ v/d Zwaan te vinden schiet de doelman tegen de rug van een VVSB’er en bij toeval valt de bal voor de voeten van Jaap en hij schiet de 1 – 1 binnen. En dan denk je ‘erop en erover’, maar helaas. De verdediging van Meerburg buigt niet meer. Of was VVSB te onzorgvuldig en te onrustig in deze eindfase?