VVSB zat. 1 wint overtuigend van UDO

Behoudens het eerste kwart speelde VVSB een prima wedstrijd op het zwaar te bespelen veld van UDO uit Oegstgeest. VVSB was verreweg de bovenliggende partij. De beleving van zo’n wedstrijd blijkt niet altijd eenzelfde. 'Amateurvoetbal Leiden citeert',“waar UDO veelvuldig het vijandelijke doel onder vuur nam, waren het de Noordwijkerhouters die als eerst het net wisten te vinden”. Welgeteld de eerste vijf minuten van deze wedstrijd is UDO gevaarlijk voor de goal van Andy Otte. Het duurde wel tot de 69e minuut alvorens de ‘ban is gebroken’. Stefan Immerzeel rond een voorzet van Ramon Hoek prima af. De ontlading bij Stefan is enorm en rent het veld over alsof hij de eerstvolgende Intercity Amsterdam > Maastricht nog moet halen. Een UDO speler werkt een strakke voorzet voor 2 – 0 binnen en Jaap (granaat) Aartman schiet vernietigend de 3 – 0 binnen.

Opstelling:

Andy Otte, Berend de Jong, Jaap Aartman, Jasper van Stijn, Menno de Jong, Youri van Steijn, Rick Koeckhoven (70e min. Timo v/d Raadt) , Koen Damen (56e min. Thomas Schrooder), Fadil Sukurica, Stefan Immerzeel en Abe van der Slot (65e min. Ramon Hoek).

Op de veenachtige ondergrond waarop veel zand gestrooid is blijkt al tijdens de warming-up, dat het lastig voetballen zal worden. Zo begon de wedstrijd voor VVSB ook. Het spel oogde zeer onrustig met foute passes en dus balverlies. Dit levert de eerste minuten wat hachelijke momenten op voor de goal van Andy Otte, maar de inzetten dwarrelen naast het doel. In de 13e minuut de eerste échte goede aanval van onze paarsgelen. Een inzet van Stefan Immerzeel wordt maar ter nauwernood tot corner verwerkt. Een minuut later gebeurt ook dit met een schot van Fadil Sukurica. Langzaam aan komt er meer rust in het spel van VVSB en worden de UDO’naren terugedrongen op eigen helft. In de 28e minuut zet Steef goed door aan de rechterkant en zijn voorzet op maximaal twee meter voor de goal wordt met uiterste precisie op de lat gewerkt door Fadil. Op 0 – 0 gaan we de rust in!

In de 48e minuut lost Ricky Koeckhoven een snoeihard schot, maar de keeper kan zijn vuisten er tegenaan zetten. In de 69e minuut krijgt VVSB een vrije trap toegekend. Jaap stuurt Ramon en zijn voorzet wordt door Stefan strak afgewerkt. Jeetje, wat een energie heeft die Immerzeel. Waarschijnlijk konden zij hem bij de fusieclub van UDO vv Oegstgeest, en volgend jaar onder de fusienaam FC Oegstgeest horen. Zijn medespelers kunnen hem niet volgen in zijn enthousiasme. De ban is defintief gebroken en UDO wordt naar achteren gedrukt. Het is wachten op de 2 – 0 en die valt al snel. Een voorzet van de rechterkant van Berend de Jong wordt, voordat Stefan op zoek kon gaan naar zijn tweede Intercity, door een speler van UDO binnengeschoten. Opvallend in dit deel van de wedstijden zijn de fantastische diepteballen van Jasper van Stijn. Jasper speelde een zeer puike pot. In de 85e minuut wordt de trekker definitief overgehaald door captain Jaap (granaat) Aartman. Van zo’n 20 meter valt zijn torpedo achter de verbouwereerde keeper binnen.

Aanstaande zaterdag speelt VVSB zat. 1 tegen het nog ongeslagen SEV uit Leidschendam. Aanvang: 14.30 uur.