VVSB zat. 1 te sterk voor Gouda 1

VVSB zat. 1 heeft de opgaande lijn voortgezet en wel door Gouda 1 in eigen huis met 2 - 0 te verslaan. Een regelmatige overwinning, al had de uitslag hoger uit moeten/kunnen vallen. De twee doelpunten werden gemaakt door Coen v/d Meij en Joost Bierhuizen. VVSB zat. 1 neemt nu de vierde plek op de ranglijst in. Daarnaast doet het goede zaken voor de 2e periodetitel.

Na een wat aftastend begin neemt VVSB al snel het initiatief en toont zich de beter voetballende ploeg. Met name Max v/d Boog (foto) vormt een regelrechte plaag voor de ploeg uit Gouda. In de 15e minuut verstuurt Joost Bierhuizen weer de opkomende Max de diepte in. De daaropvolgende voorzet komt bij Roy v/d Bosch en zijn inzet wordt door de keeper tot corner verwerkt. Twaalf minuten later is het wel raak. Een verre inworp van Jaap Aartman brengt Mike Taskin in duel met de keeper. De afvallende bal wordt door Coen v/d Meij met overzicht binnengewerkt. In de 32e minuut is het weer Max v/d Boog die op snelheid de diepte zoekt. Zijn voorzet wordt door Roy v/d Bosch hard tegen de dwarsligger gekopt. Gouda heeft tot op dat moment nauwelijks kansen weten te creëren en dienen zich mogelijkheden aan, dan is er altijd nog de solide, goed uitkomende keeper Peter v/d Berg die een sta in de weg vormt. De thee!

De tweede helft is qua niveau minder, maar VVSB weet wel te dicteren. Toch, en wanneer jezelf die tweede niet maakt, dan gaat een tegenstander er toch in geloven. Echter, die momenten die zich aandiende is er goalie Peet v/d Berg. In de 67e minuut dan toch die verlossende. Mike Taskin gaat sterk door over de rechterkant en zet óók fysiek twee man te kijk. Zijn voorzet komt via Rick Koeckhoven bij de vrijstaande Joost Bierhuizen (foto), die zich geen moment bedenkt en fraai binnenkant voet hard en diagonaal binnenschiet. VVSB haalt zonder kleerscheuren de finish! VVSB neemt de vierde positie in en doet mee voor de tweede periodetitel.

De foto's zijn weer te bewonderen op de Facebook-pagina van VVSB zaterdag 1. Dank Tino Stulen!