VVSB zat. 1 doorbreekt ongeslagen status Oegstgeest

Na een plotselinge- en stevige hagelbui kon deze topper twee weken geleden geen doorgang vinden. Afgelopen zaterdag dus wel de aftrap, ondanks een striemende dunne koude wind, die over de lengte van het veld staat. Voor beide ploegen dus exact dezelfde omstandigheid. Eén helft mee en één helft tegen. Vanaf acquit speelt VVSB compact met heel veel druk op de bal, waardoor Oegstgeest niet of nauwelijks in hun geliefde spelletje kunnen komen? Ruim veertig minuten in de eerste helft speelt zich af op de helft van Oegstgeest. Wat Oegstgeest niet met tegenwind lukt, daar slaagt VVSB beter in. In de 1e minuut van de extra tijd is het (stofzuiger) Jasper van Stijn die vanuit een corner bij de tweede paal beheerst binnenschiet. De ontlading is groot en één conclusie kan getrokken worden, VVSB is de terechte winnaar.

Opstelling:

Andy Otte, Max van der Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Menno de Jong (46e min. Stefan Immerzeel), Jaap Aartman (C), Berend de Jong, Thomas Schrooder, Fadil Sukurica (82e min. Mike Taskin), Rick Koeckhoven, Ramon Hoek (64e min. Abe v/d Slot).

Niet in actie: Jaap Roeleven en Davie v/d Berg.

VVSB komt uiterst geconcentreerd uit de startblokken. Daar waar Oegstgeest de bal ook heeft tref je wel paarsgelen, die zo snel mogelijk de bal willen heroveren. Een opdracht die de trainer voorafgaande de wedstrijd meegaf. Het elkaar coachen, proberen te blijven voetballen zijn ingrediënten die niet tegen dovenmansoren zijn. Al snel weet Ramon Hoek zijn tegenstander ‘koekoek’ te spelen, maar zijn voorzet wordt net aan door Berend de Jong gemist. Captain Aartman schiet een afvallende bal hard in, maar wordt vlak voor de doellijn geblokt. Kort daarna is het weer Jaap die kan ‘afdrukken’, maar zijn inzet gaat net over de dwarsligger. Een kopbal van Fadil Sukurica gaat eveneens over. Wat stond daar tegenover? Medelijden met onze doelman Andy Otte! Aantal terugspelen en weer schakelen voor balverplaatsing!

Echt geconcentreerd komt VVSB in de 2e helft niet uit de kleedkamer. Linies lopen te ver uit elkaar en even is er geen sprake meer van een strijdend collectief. Daardoor krijgt Oegstgeest meer ruimte om te voetballen, met name via hun rechterflank. Een voorzet vanaf de achterlijn wordt gemist, een bal wordt over het doel van Andy gewerkt. Dat Oegstgeest wel degelijk goed kan voetballen blijkt wel uit één van de mooiste aanvallen in deze wedstrijd. Een snel uitgevoerde counter over drie vier schijven, inclusief overstapje wordt met een zeer slechte steekpass om zeep geholpen. Aan de andere kant krijgt VVSB een aantal mogelijkheden met Ramon die Stefan inspeelt, maar zijn inzet verdwijnt naast de goal. In de 60e minuut is het wederom Stefan die een inzet in de handen van de keeper ziet verdwijnen. Kort daarna een voorzet van een Oegstgeest-speler die zijn voorzet onderkant lat ziet verdwijnen en daaropvolgende kopbal is een prooi voor Andy Otte. Als Mike Taskin in de 64e minuut wordt ingebracht en ik zijn eerste balcontact en actie zie sta ik al bijna in het veld. Vanaf links passeert hij zijn tegenstander en snijdt naar binnen. Zijn fraaie inzet richting 2e paal zie ik al binnen ploffen, maar de keeper kan er nog net bij en verwerkt deze met zijn ‘lange vinger’ tot corner. En dan de ontlading! Daar waar iedereen denk, dat deze wedstrijd in een ‘zeer koude’ 0 – 0 gaat eindigen, krijgt VVSB nog een corner. De inzet wordt door iedereen gemist, behalve door onze uitstekend spelende ‘stofzuiger’ Jasper van Stijn. Beheerst schiet hij de 1 – 0 binnen. Euforie alom, de spanning is weer wat terug. Komend weekend is het Oegstgeest – Meerburg. Ik ben benieuwd! In ieder geval heeft VVSB Oegstgeest de eerste nederlaag toegebracht, de spanning is weer enigszins terug en wanneer zaterdag 1 zo blijft voetballen? Je weet maar nooit! Chapeau heren!

Volgende week is VVSB vrij! Laten we hopen, dat alle geplande wedstrijden door zullen gaan voor een realistischere ranglijst.