VVSB zat. 1 doet zichzelf tekort

Het was stil na afloop van de wedstrijd tegen Alphia 1. Een gemiste kans om de koploper puntloos naar huis te sturen. Van de 90 minuten voetballen speelt VVSB 80 minuten op de helft van de tegenstander maar tot scoren komt het niet. Toch kunnen de mannen, en zeker de 1e helft, terugkijken op een goede pot voetbal. Een helft waarin zich de meeste scoringsmomenten aandiende. Een loepzuivere goal wordt onthouden, zie inzet foto. Conclusie kan zijn, dat er met deze inzet nog zeer veel punten bijgeschreven kunnen gaan worden.

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Menno de Jong, Youri van Steijn (56e min. Jaap Aartman), Ramon Hoek (67e min. Fadil Sukurica) , Rick Koeckhoven, Stefan Immerzeel, Thomas Schrooder (85e min. Koen Damen), Mike Taskin.

Niet in actie: Jaap Roeleven, Berend de Jong en Davie v/d Berg.

“Het moet allemaal beter als in de twee voorgaande gewonnen wedstrijden. Probeer met elkaar te blijven voetballen, tempo hooghouden, en opbouwen van achteruit”, aldus trainer Rob Jonkman. Vanaf het begin van de wedstrijd is VVSB fel, geeft Alphia absoluut geen gelegenheid om te voetballen. Mogelijkheden tot scoren met inzetten van Ramon Hoek en Rick Koeckhoven. Met de wind in de rug probeert Mike Taskin het van grote afstand, maar zijn inzet gaat over de ‘dwarsligger’. In de 20e minuut krijgt VVSB een vrije trap en de prima voorzet van Thomas Schrooder wordt bij de 2e paal naast gekopt door Jasper van Stijn. Het blijft wachten op het eerste doelpunt. 27e minuut een prima volley van Mike Taskin die naast vliegt. Eén minuut later kopt Mike een bal over na een goede voorzet van Max v/d Boog.

En dan de 30e minuut. VVSB krijgt een corner en Thomas verstuurt een scherpe indraaiende bal die hoog bij de 2e paal binnenvalt. Afgekeurd? De keeper werd gehinderd? Onbegrijpelijk, want de keeper ging volledig onder bal door! Naar mijn beoordeling een loepzuivere zuivere goal! Zie foto!!!!!!

De 2e helft heeft VVSB ook een veldoverwicht, maar door de wind tegen en een periode in een stortregen ziet het er allemaal niet meer zo verzorgd uit als in de 1e helft. Toch behoudt VVSB het overwicht, maar wordt het allemaal wat onvriendelijker. De grensrechter van Alphia geeft een paar maal achterbal aan, terwijl het corners zijn. De scheidsrechter maakt een onzekere indruk, kortom de tweede helft lopen de gemoederen hier en daar wat op. In de laatste tien minuten zetten de Alphenaren, die overigens over een uitstekende conditie beschikken, nog aan en zou toch niet? Nee, na 90 minuten voetballen staat de brilstand nog steeds op het scorebord.

Volgende week zaterdag naar UDO uit.

Aanvang wedstrijden: 15.00 uur.

Foto’s Tino Stulen. Voor foto’s verwijs ik gaarne naar de FB pagina van zaterdag 1.

VVSB zat. 1 doet zichzelf tekort
Terug naar overzicht