Vermakelijke pot voetbal eindigt in 3 – 3

In de wedstrijd tegen Sporting Leiden is VVSB de eerste twintig minuten dominant. Met prima combinatievoetbal drukt VVSB de ploeg van good old Cees van Tongeren naar achteren. Binnen 20 minuten staat er dan ook een terechte 2 – 0 in het notitieblokje van de scheidsrechter. Een rake kopbal van Stefan Immerzeel en een fraaie van Fadil Sukurica. Daarna sluipt er onrust binnen de ploeg en uit twee standaardsituaties komt Sporting Leiden weer langszij. Een kwartier voor tijd staat VVSB zelfs met 3 – 2 achter, maar vlak voor tijd is het Fadil Sukurica die de gelijkmaker binnen prikt. Een uitslag waar beide ploegen wel mee konden leven!

Opstelling:

v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Tim Wijnands, Ramon Hoek, Jaap Aartman, Mike Taskin (68e min. Jelle Homan), Mats Warmerdam, Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven en Fadil Sukurica.

Sporting Leiden is de fusienaam van FC Rijnland en vv Leiden. Een club met ambitie? Aan hun tenues zal het niet liggen. Sporting Leiden speelt in een prima ogend uittenue. VVSB legt in de wedstrijd vanaf het beginsignaal Sporting Leiden haar wil op en dat resulteert in de 3e minuut al in een 1 – 0 voorsprong. Uit een corner kopt Stefan Immerzeel diagonaal de 1 – 0 binnen. Geen vuiltje aan de lucht. VVSB blijft aandringen met prima en snel uitgevoerd combinatievoetbal. In de 14e minuut wordt Mats Warmerdam op links ingespeeld en zijn indraaiende voorzet wordt door Fadil Sukurica tussen drie man van Sporting met de borst gecontroleerd en in een vloeiende beweging binnengeschoten. In plaats van rust te bewaren en te blijven voetballen zoals de eerste twintig minuten sluipt er onrust binnen de ploeg. Dat wordt nog eens onderstreept na 25 minuten. Sporting krijgt een vrije trap toegekend en deze inzet wordt van richting veranderd en valt voor 2 – 1 binnen. Nog geen drie minuten later valt de 2 – 2. Een voorzet wordt bij de 2e paal in het 5 metergebied gekopt, waaruit een medespeler de gelijkmaker scoort. Toch krijgt VVSB nog een aantal mogelijkheden met o.a. een vrijetrap van Mats die door de keeper

ternauwernood tot corner wordt verwerkt. Ook Stefan die hard over de dwarsligger knalt. De thee!!!!!

De tweede helft gaat redelijk gelijk op. Toch is het Sporting Leiden die een voorsprong neemt. In de 73e minuut onvoldoende druk op de bal en dus tegenstander. Speler wurmt zich langs een aantal VVSB’ers en schiet venijnig diagonaal binnen. Het laatste kwart is weer met prima verzorgd spel en goede aanvallen voor VVSB. Vooral een pegel van Mats Warmerdam wordt door de keeper met moeite tot corner verwerkt. Ook een kopbal van Tim Wijnands valt op de kruising. Jelle Homan was ondertussen ingevallen voor Mike Taskin. Een prima invalbeurt met goede acties aan de linkerkant. Vlak voor tijd verschalkt hij weer zijn directe tegenstander en zijn strakke voorzet wordt door Fadil hard tegen de touwen gewerkt. Zo eindigt deze enerverende wedstrijd in 3 – 3.

Dank aan Tino Stulen voor de fraaie (actie) foto's.

VVSB 2 – Sporting Leiden 2     0 - 1

Ook zaterdag 2 speelt tegen het nog ongeslagen Sporting Leiden 2. Na een minuut of zeven staat VVSB met tien man! Doelman Vincent v/d Zwart wordt, na een stevige charge op een tegenstander én binnen de zestien meter, met rood ervan af gestuurd. Dit betekent dat Jaap Roeleven ‘de handschoen’ aantrekt. De daaropvolgende penalty wordt op uiterst fraaie wijze door Jaap gekeerd! Met tien man weet VVSB zich prima staande te houden en ook mogelijkheden dienen zich aan. Toch zal de ploeg van Andy Otte het onderspit delven. Sporting weet eenmaal te scoren.

VVSB 3 – Valken ’68 4      1 – 0

VVSB 3 is de enige nog ongeslagen ploeg. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 1 – 0 van Valken ’68 4. De uitslag had vele malen hoger kunnen uitvallen, wanneer Bartje Duindam het vizier wat scherper had ingesteld? Tot tweemaal toe had deze balvirtuoos heuse hattricks op de pantoffel? Het enige doelpunt kwam op naam van Aad v/d Voorn. Natuurlijk was het voor hem even wachten tot zijn lieftallige gevolg aanwezig was. Ik zag dit mooie trio in een ‘slakkengang’ richting veld 5 aan me voorbij trekken. Wouter (Fokje) v/d Reijd, Player of the Match? Ik geloof er geen …. van, haha!