Van een koude kermis........

We hebben de Oranjefestiviteiten met kermis onlangs achter ons gelaten. De wedstrijd tegen 4e Klasser Zevenhoven kunnen we met een gerust hart betitelen als ‘van een koude kermis thuiskomen’. De gewonnen wedstrijd tegen de reserves van Noordwijk was een regelrechte opsteker en gaf vertrouwen voor de wedstrijd tegen de Zevenhovenaren. Van dat vertoonde spel is niets teruggezien en gaat deze wedstrijd verloren en daarmee is de ploeg - op doelsaldo - uitgeschakeld voor de volgende ronde Districtsbeker. Stefan Immerzeel schiet in 42e minuut vanuit een subliem genomen strafschop de 1 – 0 binnen en op dat moment lijkt er eigenlijk helemaal geen vuiltje aan de lucht. De 2e helft verloopt ronduit dramatisch!

Het spel van VVSB zat. 1 oogt de 1e helft erg onrustig, met name ingegeven door het feit, dat Zevenhoven in een niet verwacht- dus afwijkend systeem speelt, en de mannen moeite hebben met posities innemen. Er gebeurt in de 1e helft eigenlijk niet zoveel. Over en weer veel balverlies en weinig goed uitgevoerde combinaties. Het duurde tot de 40e minuut toen een te korte terugspeelbal op Peet uiteindelijk op de paal belandt. In de 42e minuut wordt Joost Bierhuizen onrechtmatig en binnen de zestien neergehaald. De toegekende strafschop wordt feilloos binnen getrapt door Stefan. De rust wordt op 1 – 0 gehaald. In de rust wordt de speelwijze nog eens doorgenomen en met vertrouwen op een goede afloop wordt met de 2e helft gestart. In de 2e helft wordt het aan VVSB-zijde nog meer onrustig, waar Zevenhoven gretig gebruik van maakt. In de 58e minuut wordt een speler een op een gezet met Peet v/d Berg, maar Peet pareert prima, echter de afgeslagen bal wordt in één beweging door een middenvelder binnengeschoten. Eigenlijk nog niets aan de hand, want aan een gelijkspel heeft VVSB voldoende. Een aantal wissels wordt doorgevoerd en dat komt het spel niet ten goede. Linies lopen te ver uit elkaar en daar voetbalt Zevenhoven vrij eenvoudig tussendoor. Dit resulteert in nog eens twee goals voor Zevenhoven. Met deze uitslag is Noordwijk 2 op doelsaldo door! Voor VVSB zaak om voor aanvang van de competitie de boel op de rit te krijgen. Puzzelwerk dus voor trainer Rob Jonkman!

Komende zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop.

Aanvang: 14.30 uur op veld 1.

Zaterdag 2 speelt de competitiewedstrijd in een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys 3.

Aanvang: 14.15 uur.