Twee matchwinners voor VVSB zat. 1

Over de wedstrijd Nieuwkoop - VVSB zat. 1 valt niet zoveel te schrijven. Een straffe wind over de volle breedte van het veld, maakt voetballen niet bepaald aantrekkelijk. In de 22e minuut een prima aanval van VVSB over vele schuiven met als eindstation een diepgaande Koen Damen die de keeper van Nieuwkoop met een fraai stiftje verschalkt. VVSB krijgt - met name de 1e helft - de betere mogelijkheden maar weet zichzelf niet eerder te belonen. De laatste 10 minuten van de wedstrijden was het voor VVSB 'billenknijpen', en het is de excellerende keeper Peter v/d Berg die zorg draagt dat de punten mee kunnen richting Noordwijkerhout.   

VVSB krijgt na drie minuten al een uitstekende mogelijkheid. Het is Joost Bierhuizen die zichzelf met bal tussen twee tegenstanders uit frommelt. Zijn 1e inzet wordt door de keeper met de vuisten gepareerd en zijn tweede inzet gaat naast. In minuut dertien breekt Mike Taskin over rechts door en zijn voorzet wordt bij de 1e paal net naast gekopt door Roy v/d Bosch. Joost Bierhuizen moet zich laten vervangen na een (knie)botsing met een tegenstander. Zijn plaats wordt ingenomen door Rick Koeckhoven die een paar dagen daarvoor nog een PR geschaatst heeft over 200 kilometer op de Weissensee! Chapeau Ricky. In minuut 22 valt dan de enige treffer. Een prima aanval over diverse schuiven. Koen Damen met een prima loopactie wordt ingespeeld en rond met een fraaie stift af. Daarmee hebben we het absolute hoogtepunt beschreven. VVSB begint de 2e helft nog goed, maar Nieuwkoop toont meer en meer initiatief. In de 80e minuut vervangt Berhang Sartib de uiteindelijke matchwinner. Helaas moet Berhang zich weer op zijn beurt in minuut 83 laten vervangen door een hamstringblessure. Daarna is het voor VVSB 'vrouw en kinderen' eerst, en op zeer cruciale momenten toont onze sluitpost Peter v/d Berg weer eens aan uiterst solide te zijn. Niet één matchwinner, maar mijns inziens doelpuntmaker Koen en sluitpost Peet! 

VVSB wint driemaal op rij en neemt nu de derde positie in op de ranglijst. Ook doet de ploeg volop mee in de strijd om de 2e periode. 

Dank Tino voor de foto's! 

De komende twee weken geen wedstrijdverslagen. Scribent hoopt in Zuid Afrika de 'Big Five' tegen het lijf te lopen, nou ja 'te zien'. 

 

Aart de Jong 

Twee matchwinners voor VVSB zat. 1
Twee matchwinners voor VVSB zat. 1
Twee matchwinners voor VVSB zat. 1
Terug naar overzicht