Steviger op plek drie!

Voor de tweede week op rij staat er een stormachtige wind dwars over het veld, maar nu in het ‘landelijke plaatsje’ Noorden. In tegenstelling tot vorige week lijkt het erop, dat er een vorm van gewenning is ontstaan? Er wordt beduidend beter, en over de kunstgras-ondergrond, gevoetbald. Behoudens het eerste kwartier is VVSB dominant, alleen is het afronden ronduit matig te noemen. De einduitslag is 1 – 2 met fraaie goals van Stefan Immerzeel en Timo v/d Raadt. Zeker in de tweede helft heeft VVSB verzuimd NSV op een grotere achterstand te zetten. Omdat de concurrentie allemaal gelijk speelden staat VVSB ‘wat steviger’ op plaats drie met slechts twee punten achterstand op de nummer twee Be Fair. Niet slecht voor een debutant. Zit er nog meer in?

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jaap Aartman, Ardy de Jong (46e min. Ramon Hoek), Youri van Steijn (46e min. Joost Bierhuizen), Mike Taskin, Koen Damen, Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Fadil Sukurica.

In de 5e speelminuut wordt na een goede aanvalsopbouw Fadil één op één voor de keeper van NSV gezet. Helaas schiet Fadil tegen de uitkomende keeper op, Daarna volgt er een periode waarin NSV wat aandringt met schoten net naast- en over het doel van Peter v/d Berg. Met name het duo Mike Taskin en de opkomende drive van rechtsback Max v/d Boog vormen een regelrechte plaag voor het defensief van NSV. In de 17e weer zo’n situatie en is het Mike Taskin die een uitstekende voorzet verstuurt richting tweede paal. Stefan Immerzeel beoordeelt deze voorzet op snelheid en stuiter meer dan voortreffelijk en werkt binnen (zie foto). Vier minuten later ligt de tweede bal al in het mandje. Een fraaie vrije trap, ook vanaf de rechterkant, genomen door Koen Damen, wordt weer bij de tweede paal stijlvol en met buitenkant rechts door Timo v/d Raadt fraai binnen gewerkt. Ga er maar voor zitten, want in de thuiswedstrijd werd al met 7 – 1 gewonnen?

De tweede helft is bijna volledig voor VVSB. Met name Joost Bierhuizen ontwikkelt zich als ‘veroveraar’ op het middenveld en strooit met fraaie passjes. Diverse kansen worden uiteindelijk om zeep geholpen. Helaas ontbeert het de ploeg om definitief ‘af te drukken’ en blijft de stand op 1 – 2 steken.

Voor de foto's en filmpje v/d opkomst verwijs ik graag naar de FB pagina van Zat. 1. Wederom dank richting Tino Stulen.

Volgende speelt VVSB zat. 1 de thuiswedstrijd tegen de nummer 11 Zwammerdam. In deze wedstrijd gaat VVSB ongetwijfeld voor de winst! Op zoek naar de revanche op de 2 – 2? In de uitwedstrijd speelde VVSB, behoudens de eerste vijf minuten van beide helften, dominant voetbal. We gaan het beleven! Let op! Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.