‘Papa’ Peet pakt ook drie punten voor zat. 1

Vorige week maandag werd Peter v/d Berg vader van een zoon, genaamd Kay. Dit heeft onze solide doelman geïnspireerd om in de wedstrijd tegen Nieuwkoop tot tweemaal toe écht tot het uiterste te gaan en te schitteren. En dat in een wedstrijd waarin hij relatief weinig te doen heeft gehad. In de 19e minuut moest hij zijn volledige lengte in werking stellen om uiterst gestrekt een bal te verwerken. Het mooiste moment bewaart hij echter tot in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd. Hij stopt een penalty miraculeus. Na dit moment houdt de scheidsrechter het direct voor gezien. De 1 – 0 winst is daar en Peet laat zich kronen tot man of the match. In de 50e minuut scoort Stefan Immerzeel vanaf de stip het enige doelpunt.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Jaap Aartman, Jasper van Stijn, Ramon Hoek, Youri van Steijn, Mike Taskin (83e min. Ardy de Jong), Koen Damen (79e min. Joris Aartman), Stefan Immerzeel, Joost Bierhuizen, Jelle Homan (65e min. Fadil Sukurica).

De eerste helft was niet bepaald sprankelend te noemen. Zowel Nieuwkoop als VVSB waren slordig in de opbouw en leiden over en weer veel balverlies. De eerste kans voor VVSB dient zich aan in de 11e minuut. Na een prima aanval is het Koen Damen die de bal net over de dwarsligger werkt. In de 19e minuut moet Peet voor het eerst aan de bak. Jasper van Stijn verslikt zich in zijn tegenstander en in een één op één situatie redt Peet voortreffelijk. Daarmee is feitelijk alles gezegd over de 1e helft. De ploegen houden elkaar in evenwicht.

VVSB komt beter uit de kleedkamer. De wil om te winnen is groot. In de 50e minuut is het Mike Taskin die ruimte heeft om snoeihard en fraai om te halen. Een tegenstander gaat met de hand naar bal (deels ter bescherming, maar toch) en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Stefan Immerzeel schiet strak en hoog, dus onhoudbaar voor de keeper, binnen. Zeven minuten later krijgt Stefan de mogelijkheid om de 2 – 0 binnen te werken. Een aanval over de rechterkant levert een prima voorzet op, en bij de tweede paal wil Stefan de bal controleren om binnen te werken, maar verwerkt half en buitenkant rechtervoet, daar waar linkervoet uitkomst kan bieden, schiet hij naast. In de 78e minuut speelt de ingevallen Fadil Sukurica zijn directe tegenstander uit en staat oog in oog met de keeper, maar ook deze keeper toont zijn kwaliteiten. En wanneer jezelf geen tweede of derde goal maakt, dan ligt de 1 – 1 op de loer! En dat gebeurd in blessuretijd. Een voorzet vanaf de rechterkant noopt Jaap Aartman zijn tegenstander niet regulier te hinderen. De scheids legt de bal op stip! Het vervolg heeft u al kunnen lezen! Met deze – op basis van de tweede helft – terechte overwinning stijgt zaterdag 1 naar plek vier van de ranglijst en maakt kans om de tweede periodetitel te pakken, maar dan moet er zaterdag nog wel even afgerekend worden met de koploper van Nispen.

Bekijk ook de foto’s op de Facebookpagina van Zat. 1 en geschoten door Tino. Thanks!

VVSB zat. 1 – Van Nispen zat. 1

Aanstaande zaterdag de Derby tegen van Nispen. In januari kon deze wedstrijd geen doorgang vinden, omdat de KNVB alle wedstrijden had afgelast. Komende zaterdag (bijna) dezelfde ingrediënten!