Matige generale richting koploper

VVSB Zat. 1 heeft de afgelopen weken een goede reeks neergezet. Een mooie reeks, waarin de ploeg weer wat makkelijker het net weet te vinden. Prima vooruitzicht op de thriller aankomende zaterdag tegen het nog steeds ongeslagen Oegstgeest. Het moet een goede generale worden?

De eerste wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys eindige in een 2 – 1 overwinning. Zo ook na deze wedstrijd. In deze klasse begint men bewust te worden waar de (mindere) kwaliteiten liggen van de ploeg van Rob Jonkman. Hazerwoudse Boys liet het spel over VVSB en na verovering van de bal? De lange bal op hun toch wel snelle spitsen.

Opstelling:

Andy Otte, Davie v/d Berg (46e min, Max v/d Boog), Timo v/d Raadt (46e min. Thomas Schrooder), Jasper van Stijn, Menno de Jong (Stefan Immerzeel), Jaap Aartman, Berend de Jong, Youri van Steijn, Fadil Sukurica, Rick Koeckhoven en Mike Taskin.

Direct vanaf acquit oogt VVSB erg onrustig. Balverlies, slechte passing en de momenten vanuit een standaardsituaties worden matig uitgevoerd. Toch na een minuut of vijf een vlijmscherpe aanval via MikeTaskin, die Youri v. Steijn inspeelt en het is uiteindelijk Berend de Jong die hard inschiet, maar de keeper weet deze bal nog tot corner te verwerken. Nog geen minuut later is het de ‘Boys’ die een counter inzetten. Een lange bal wordt verkeerd ingeschat en de daaropvolgende voorzet wordt vanaf de rand van het strafschopgebied strak ingeschoten. De eerste tegengoal sinds medio november. Het beeld daarna blijft hetzelfde. Geen rust aan de bal, geen onderlinge coaching, kortom het rammelt aan alle kanten. Toch komt de ploeg vlak voor rust langszij. Een afvallende bal wordt door Mike Taskin, via een voet of been van een tegenstander, binnengeprikt.

Het aantal decibels neemt in de rust behoorlijk toe. De trainer is ontevreden en wijst de mannen nog maar eens op de feitjes, zoals de onderlinge coaching, rust aan de bal en het behouden van overzicht. Een aantal wissels wordt doorgevoerd en en ‘de poppetjes’ neergezet. Met het inbrengen van Thomas Schrooder neemt de creativiteit in het spel toe. VVSB trekt langzaam aan het spel volledig naar zich toe en de ploeg wordt in de 81e minuut hiervoor beloond. Een verre trap van doelman Andy, wordt door Stefan Immerzeel doorgekopt en hij zet daarmee Fadil Sukurica alleen voor de keeper. Fadil faalt niet! Opgelucht wordt de kleedkamer gezocht en de kannetjes worden aangedragen.

Stand:

Oegstgeest 11 – 31

SEV           12 – 30

VVSB         13 – 28

Meerburg   13 – 23

VVSB Zat. 1 blijft daarmee in het kielzog van SEV en Oegstgeest. Aanstaande zaterdag tegen het nog steeds ongeslagen Oegstgeest. Oud spreekwoord zegt; een matige generale belooft een goede .....? We gaan het aanstaande zaterdag zien en beleven in deze thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 14.30 uur op veld 4.