Herstart op een vertrouwde plek

De eerste gedachte die bij mij opkwam was de 3FM Jingle van “herinnert u zich deze nog, nog, nog?” Na deze Jingle werd er dan een bekende hit(song) uit een ver verleden gedraaid. Deze gaat voor mij ook in dit geval op! Onze nieuwe trainer/coach van Zaterdag 2! Zijn naam? Erik van Manen! In 2010 is Erik van Manen met zijn gezin in Noordwijkerhout komen wonen. In die periode is Erik ook als voetbaltrainer bij VVSB aan de slag gegaan.

Erik begon indertijd als trainer/coach van de A1 (O19). Na één jaar krijgt hij ook het 2e elftal, toen uitkomend in de Reserve Hoofdklasse op Zondag, onder zijn hoede. De filosofie hierachter was, om de kloof tussen senioren en jeugd te dichten. Veelal stopte de jeugd met voetbal, of maakte de overstap naar een andere vereniging, of gingen met vrienden op zaterdag recreatief voetballen. Zijn ambitie brengt hem bij UDO uit Oegstgeest, om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Samen met vv Oegstgeest is de club als FC Oegstgeest verder gegaan. Aansluitend UDO maakt Erik de overstap naar Stompwijk ‘92.

“In mijn tweede jaar promoveerde ik met het vlaggenschip naar de 2e klasse. Een historisch moment voor de club. Een mooie periode waar ik nog steeds goede herinnering aan bewaar en leuke contacten aan heb overgehouden.” Na drie jaar komt hier een einde aan. De volgende stap die Erik maakt is die naar vv Overbos uit Hoofddorp. Deze periode wordt overschaduwd door Covid 19. Na lang wikken en wegen heeft Erik besloten een jaartje sabbatical te gaan. Erik verhuist binnen Noordwijkerhout en ondertussen is er ook weer contact ontstaan met VVSB. Waarom weer VVSB?

“Natuurlijk heb ik VVSB nooit uit het oog verloren. Ik kan me enorm vinden in de ontwikkelde doelstelling van VVSB betreffende een ‘landingsplek’ voor de eigen jeugd. Omwille van dit beleid heb ik deze keuze gemaakt. Mijn rol is nu misschien totaal anders, maar het doel hetzelfde. Spelers beter maken en zorgen dat ze uiteindelijk van vaste waarde kunnen zijn zaterdag 1. Het leuke is, dat ik veel spelers en stafleden uit mijn vorige periode nog ken, en die dus nog betrokken bij VVSB. Ik heb er enorm veel zin in. Ik kan niet wachten om weer lekker op het fietsje naar een vol sportpark te gaan. De ambitie om hoofdtrainer te worden heb ik nog steeds, maar voor dit moment zie ik de uitdaging om mijn ervaring van de afgelopen jaren mee te nemen en ondersteunend te zijn, binnen de deels nieuwe staf. Ik denk ook dat het de plannen en de ambities van VVSB onderstreept; de club wil de volgende stap maken. Als ik daar een onderdeel van kan zijn, dan graag. Laten we het een soort ‘herstart op een vertrouwde plek’ noemen en vooral kijken naar wat de toekomst brengt na Corona.” Erik welkom en succes! 

 

Aart de Jong

Teammanager

Herstart op een vertrouwde plek
Terug naar overzicht