Droeve start met een 'happy ending'

De wedstrijdbespreking begint met een droevige mededeling. De vader van onze bestuursvertegenwoordiger Leo Wijnands, en de opa van Tim is helaas onverwacht overleden. Vanaf deze plaats wensen wij - als team - de familie heel veel sterkte toe.

Vervolgens de wedstrijdbespreking en op weg naar een lastig te bespelen Alphia in Alphen a/d Rijn. De eerste helft is ook een wat droeve vertoning. Met name in verdedigend opzicht rommelt het. Al in de 7e minuut staat een speler oog in oog met Andy Otte en is trefzeker. In de 2e helft tapt VVSB uit een ander vaatje doorspekt met veel werklust! Het zijn Ramon Hoek en Mike Taskin die met individuele hoogstandjes een moeizame overwinning binnen’harken’.

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Menno de Jong (46e min. Berend de Jong), Jaap Aartman, Ramon Hoek, Youri van Steijn (61e min. Koen Damen), Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Mike Taskin.

Wat in deze wedstrijd opvalt is de levengevaarlijke omschakeling die de Alphenaren hanteren. Met name de snelle balverplaatsingen vanuit hun achterhoede/middenveld leveren gevaar op. Vervolgens zijn het rappe spitsen die aan het werk gezet worden. In de derde minuut levert dit al een vliegend schot net over de dwarsligger boven het hoofd van doelman Andy Otte. In de zesde minuut is het een voorzet van Max v/d Boog die door Youri overgekopt wordt. Een fractie later weer zo’n diepe bal, die door onze verdediging verkeerd wordt ingeschat. De spits van Alphia komt oog in oog met Andy en haalt de trekker over! Na een kwartier krijgt VVSB beter grip op het spel zonder écht heel gevaarlijk te zijn. Er dienden zich zelfs nog een aantal momenten aan waarop de 2 – 0 zou kunnen vallen. De thee wordt op 1 – 0 gedronken.

De puntjes worden in de rust nog eens stevig op de I gezet en dat zien we terug in het vervolg van de wedstrijd. Niet, dat het allemaal oogstrelend is, maar je ziet strijd!

In de 50e minuut een verwoestende vrije trap van Timo v/d Raadt die op de lat beland. Een minuut later kopt Stefan Immerzeel een vrije trap net naast. In de 52e is het Mike Taskin die met een prima dieptebal Ramon Hoek alleen voor een ver uitkomende keeper brengt en zijn fraaie lob ploft via het kunstgras hoog in het doel. Het is niet alleen VVSB wat de klok slaat, want ook Alphia blijft met speldenprikjes dreigend. De ontlading volgt in de 83e minuut. Mike speelt Ramon in en op zijn beurt speelt Ramon Mike weer in. Wat volgt is een uitzonderlijke fraaie goal die voor de nodige ontlading zorgt. De bal verdwijnt in een tergend langzaam boogje over de iets te ver voor zijn goal staande keeper. De bal valt net onder de lat, ter hoogte van de kruising, binnen. Met deze winst blijft de spanning in de 4e Klasse onverminderd overeind. Zeker wat de top drie betreft. Oegstgeest bijvoorbeeld speelde gelijk tegen Hazerswoudse Boys en met nog twee inhaalwedstrijd zouden de Oegstgeesternaren, en bij winst, één punt boven VVSB uit kunnen komen. Ook staat er nog een onderling strijdt tussen Oegstgeest en SEV, en Oegstgeest moet zelfs nog tweemaal aantreden tegen Meerburg!

Stand:                                 2e periode

VVSB         17 – 40             VVSB        6 - 18

Oegstgeest 15 – 35             KSD Marine 4 - 9

SEV           14 – 33             SEV            4 - 7

Alphia         15 – 26            Oegstgeest     5 - 7

Meerburg    16 – 26

Aankomend weekend speelt VVSB zat. 1 thuis tegen KSD Marine. Voor VVSB zaak om ook in deze wedstrijd optimaal te presteren.