Complete off-day VVSB zat. 1

Sinds 24 november 2018 is, tot afgelopen zaterdag, VVSB ongeslagen gebleven. Afgelopen zaterdag kreeg VVSB de spreekwoordelijke ‘deksel op de neus’ en verloor kansloos met 4 – 0 tegen het laag geklasseerde Zwammerdam. De ingrediënten waarop VVSB weken aaneen kon bouwen waren in deze wedstrijd geen moment zichtbaar. Beleving, het afjagen van de tegenstander, het veroveren van de tweede of derde bal, het onderling coachen, niets van dat! De gretigheid ontbrak! Afgetroefd op zaken waar de formatie van Rob Jonkman het normaliter van moet hebben. Hopelijk een goede leerschool voor ‘back to basic’? Zaterdag 2 en 3 winnen hun wedstrijdje overtuigend.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Mats Warmerdam (75e min. Roy v/d Bosch), Ramon Hoek, Jaap Aartman, Mike Taskin (61e min. Ardy de Jong), Koen Damen, Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven (51e min. Thomas Schrooder), Fadil Sukurica.

VVSB begint niet eens zo slecht en zet de tegenstander op eigen helft vast. In de 6e minuut toch een razendsnelle counter via hun rechterkant. De buitenspeler krijgt alle ruimte en snelt op Peter v/d Berg af en schiet beheerst binnen. Vervolgens krijgt VVSB wel een aantal mogelijkheden via Jaap Aartman en Stefan Immerzeel, maar is het de keeper of verdediger die een sta in de weg zijn. De daaruit volgende corners leveren echter niets op. In de rust worden de puntjes nog eens op de I gezet. In de 62e minuut een foutieve passing, waardoor een aanvaller weer oog in oog met Peter komt ter staan, maar ditmaal heerst Peet! In de 66e minuut ziet het er defensief wederom niet goed uit en valt de 2 – 0. Vervolgens worden er wissels doorgevoerd en omzetting gedaan om meer kracht in de aanval te brengen en achterin staat men een op een. Maak je de aansluitingstreffer, dan kan daar weer wat moed uit verzameld worden? Helaas blijkt ook dit niet het geval en zijn de 3- en 4 – 0 alleen maar voor de statistieken. VVSB zat. 1 is weer een plekje gezakt en staat op de vierde plaats.

Komend weekend vrij en op 6 april staat de lastige uitwedstrijd tegen Reeuwijk op de rol. Laten we hopen dat uit de wedstrijd tegen Zwammerdam weer lering is getrokken.

Zaterdag 2 behaalde een monsterscore tegen BSC 2 en versloeg de mannen uit Benthuizen met 8 – 0. Roy v/d Bosch nam vier goals voor rekening en de overige vier werden gemaakt door Tim Wijnands, Joris Aartman en Lars van Wieringen. VVSB zat. 2 staat op de tweede plaats met vijf punten achterstand op koploper Kagia 3.

Zaterdag 3 is weer volledig terug in de titelrace. In de cruciale wedstrijd tegen koploper Quick Boys 5 werd overtuigend met 4 – 1 gewonnen. Quick Boys 5 en VVSB 3 hebben nu beiden 32 punten, maar het doelsaldo van Bavo is beduidend beter.

Foto's? Kijk op de FB pagina van Zat. 1. Met dank aan Tino.

Scoreverloop? 1 – 0 Walter v/d Berg, 2 – 0 Gijs Kaptein, 3 – 0 Walter v/d Berg, 3 – 1 en de 4 -1 was voor Bartje Duindam. Klasse Boys!