BSC ’68 kansloos tegen VVSB zat. 1

BSC ’68 weet een - qua weer - troosteloze zaterdagmiddag sfeervol om te toveren. Het hoofdveld is afgekeurd en dus wordt de wedstrijd op het kunstgras afgewerkt. Een tent met geluidsinstallatie, pupil v/d week, groen-witte rookpotten, een mascotte en de jeugdige vlaggen-zwaaiers begroeten beide ploegen. Chapeau voor deze zeer gastvrije vereniging. Vanaf de aftrap domineert VVSB en bij rust staat de 0 – 2 in het notitieboekje. Doelpunten van Mike Taskin en Stefan Immerzeel. Na rust scoort Stefan Immerzeel nogmaals vanaf de stip en Jelle Homan poeiert de 0 – 4 binnen. Een uitstekende keeper van BSC ’68 weet de schade te beperken.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog (70e min. Fadil Sukurica), Timo v/d Raadt, Jaap Aartman, Ramon Hoek, Joris Aartman, Mike Taskin (75e min. Roy v/d Bosch), Koen Damen (55e min. Rick Koeckhoven), Stefan Immerzeel, Joost Bierhuizen en Jelle Homan.

Vanaf minuut één laat VVSB zien, dat er voor BSC ’68 eigenlijk weinig te behalen valt. Veel druk op de bal, de tweede en derde bal is veelal voor de paarsgelen, maar het is toch wachten tot de 20e minuut. Een prima voorzet vanaf links via Jelle Homan wordt door Stefan Immerzeel via het kunstgras tegen de keeper gekopt en de rebound is vervolgens een prima prooi voor Mike Taskin. In de 32e minuut valt de 0 – 2. Een fraaie steekbal van Joost Bierhuizen krijgt een prima vervolg via Jelle Homan. Zijn strakke voorzet wordt gemist door de keeper en is het Stefan Immerzeel die binnen glijdt. Eigenlijk met geen vuiltje aan de lucht wordt de thee gezocht.

Je verwacht de scherpte van de eerste helft, maar de tweede helft is nog geen twee minuten oud of BSC krijgt de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Een kopbal verdwijnt net naast de paal. Langzaamaan neemt VVSB de wedstrijd weer in handen en dienen zich vele mogelijkheden aan. In die periode ontpopt de keeper van BSC zich tot de beste speler van de Benthuizenaren. Mike Taskin, Stefan Immerzeel en Fadil Sukurica komen oog in oog te staan met de keeper, maar weten hem niet te verschalken. In de 62e minuut wordt Stefan door een uitstekende steekbal van Joris Aartman de ruimte ingestuurd en Steef draait in de zestien bij zijn tegenstander weg en wordt lichtjes geraakt. De bal wordt op de stip gelegd. Stefan posteert zich achter de bal en zijn inzet wordt door de keeper nog getoucheerd, maar de 0 – 3 valt binnen. In de 70e minuut volgt de mooiste aanval van de paarsgelen. De bal wordt op het middenveld weer door een prima spelende debutant Joris Aartman onderschept en via een combinatie Jelle Homan en Mike Taskin passeert Jelle met een geplaatste knal de keeper van BSC. Al met al een goede wedstrijd die hopelijk een vervolg krijgt in de komende uitwedstrijd tegen DSVP in Pijnacker.

Er is weer een fraai fotoverslag te vinden op de FB pagina van zaterdag 1, en uiteraard met dank aan Tino Stulen.