Bizar en sensationeel tegelijk!

KMD uit Wateringen kon vorige week nog hopen op een kampioenschap, maar moet genoegen nemen met de 2e plaats in de 3e Klasse B op slechts 1 punt van de uiteindelijke kampioen. Trainer Rob Jonkman heeft de laatste wedstrijd van KMD tegen Schipluiden beoordeeld en zijn analyse klopt volledig. “We kunnen de mouwen opstropen”, aldus Jonkman. Na 45 minuten voetballen staat VVSB met 1 -0 achter en ziet ook nog Timo v/d Raadt met een (onterechte) rode kaart vanaf gaan. Een bizarre wedstrijd, waarin de leidsman toch ook een hoofdrol opeist in een wedstrijd die redelijk sportief lijkt! Het aantal getrokken kaarten loopt in de dubbele cijfers, waarvan drie rode kaarten. Na 98 minuten stapt VVSB op sensationele wijze met 3 – 2 winst van de mat!

Met een broodje in de hand luisteren de mannen van zaterdag 1 naar de sterkte/zwakte analyse over KMD. “Een wedstrijd waarin alles moet kloppen om deze tegenstander op de knieën te krijgen. Een goed voetballende ploeg met een aantal technisch-vaardige spelers en veel loopvermogen. Nogmaals ‘alles moet kloppen", aldus Rob. Ontluisterend? Na 45 minuten staat VVSB zat. 1 met 1 – 0 achter! Daarbovenop krijgt Timo v/d Raadt in de 42e ook nog eens de rode kaart voorgeschoteld.

VVSB wordt in het begin van het kastje naar de muur gestuurd en in de 22e minuut valt dan ook terecht de 1 – 0. De meest creatieve speler van KMD haalt de achterlijn en zijn voorzet wordt binnengelopen. Na een half uur krijgt VVSB iets meer grip en dat resulteert in een puik genomen vrije trap van Fadil Sukurica, die via de dwarsligger over vliegt. Daar blijft het bij!

Dit betekent voor de 2e helft een tactische omzetting. Aanvaller Jelle Homan wordt geslachtofferd en Mats Warmerdam wordt gebracht. Ook Jaap Aartman wordt in de verdediging geposteerd. Met een vijfmans-verdediging en de eenzame zeer hardwerkende spits Stefan Immerzeel begint de 2e helft. Al snel is de conclusie tevens bevestiging, dat het lastig voetballen is tegen 10 man! VVSB gokt op de snelheid van onze backs Ramon Hoek en Max v/d Boog. Dat pakt geweldig uit. In de 51e minuut is het al raak. Uit een snelle omschakeling is het Ramon die een tegenstander laat staan en zijn voorzet wordt door middenvelder Koen Damen fraai binnen gewerkt (zie foto's). Van het solide spel van KMD in de 1e helft is weinig meer over! Halverwege de 2e helft is het weer de snelheid van Ramon over de linkerkant. De voortreffelijk ingevallen en doorgeschoven Mats Warmerdam wordt door Ramon ingespeeld. Mats verstuurt direct een prima voorzet en is het Steef Immerzeel die hard en fraai binnen kopt. In de 84e minuut valt de 3 – 1. Linkspoot Mats neemt aan de rechterkant een corner en deze krult richting 1e paal. Daar staat wederom Stefan die sneaky binnen knikt. Naast de vele gele kaarten wordt ook een speler van KMD - na een wilde actie op Max v/d Boog – met rood weggestuurd (goedmakertje?). KMD lijkt zich wat op te richten. Peet van de Berg vormt echter een sta in de weg met uitstekende reddingen. De scheids wil maar niet affluiten en scoort KMD in de 95e minuut de aansluitingstreffer. Na deze goal ontstaat er een kleine schermutseling in de goal met Jaap. Ja, en dan mag ook Jaap met 2 x geel vertrekken. Na nog een prima redding van Peet in de slotseconde fluit de scheidsrechter in 98e minuut dan eindelijk af! Zeer grote opluchting en een feestelijke stemming drijven boven. Een teamprestatie van formaat! Chapeau heren!

Aanstaande zaterdag speelt VVSB zat. 1 weer in het Westland. Dan moet men het opnemen tegen Lyra uit de Lier! Wil je de finale halen, dan moet ook deze wedstrijd gewonnen worden. Eén ding is zeker! Het wordt een ‘puzzeltje’ voor trainer Rob Jonkman!

Fotoreportage? Kijk op de FB-pagina van zaterdag 1. Met wederom dank aan Tino!

Zaterdag 8 juni ’19

Lyra 1 – VVSB zat. 1

Aanvang: 14.30 uur.

Adres: Veilingweg 26

De Lier

Zaterdag 2

Ook zaterdag 2 is door naar de volgende ronde. In een thuiswedstrijd tegen ARC 4 worden de Alphenaren met 6 – 0 huiswaarts gestuurd. Aanvankelijk lijkt ARC een lastige tegenstander, maar al snel, en zeker na de 1 en 2 – 0, is er maar één ploeg die aanspraak kan maken! VVSB 2 dus!!!! Doelpuntenmakers: Roy v/d Bosch (3x), Berhang Sartib en? 2 x Good Old Christiaan Kokkelkoren.

Aankomende zaterdag speelt zaterdag 2 weer een thuiswedstrijd en dan tegen ARC 3. Nadere informatie volgt!