'Nieuw' VVSB pakt uit in eerste oefenwedstrijd

Geplaatst op, 20-06-2017Het 'nieuwe' VVSB heeft de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2017-2018 met ruime cijfers gewonnen. Met 10 nieuwelingen werd er met maar liefst 8-0 van de Peter Barendse Academy gewonnen.

Na ruim een kwartier voetbal had VVSB de druk zodanig opgevoerd dat de contractloze spelers fouten begonnen te maken. De 1-0 kwam vanuit een verkeerde terugspeelbal van Noorlander in de voeten van Marvin Wijks. De buitenspeler liep op doelman Breedveld af en versloeg deze met een sublieme lob. Ook het tweede doelpunt van de avond was van uitzonderlijke schoonheid. Tim de Rijk bediende Tommy Bekooij, die naar binnen kapte en met rechts in de lange hoek de keeper kansloos liet. Ook Richelo Fecunda liet zich weer eens veelvuldig zien op de vijandelijk helft en zag zijn pegel op de kruising belanden. Vijf minuten voor tijd schoot Frans van Niel van ruim 25 meter de 3-0 op het denkbeeldige scorebord. Een minuut voor de rust tikte Pieter Koopman na een scrimmage de 4e binnen voor VVSB.

Na de rust kwamen er 8 andere spelers bij VVSB in het veld, maar ging de doelpuntenproductie direct verder. Loyd van der Wilden zette Victor Schipholt vrij voor de doelman, waarna de jonge Noordwijkerhouter de bal binnen schoof. Het geloof bij de spelers onder leiding van Peter Barendse was allang verdwenen waarna het spel (en de taal) grimmiger werd. VVSB voetbalde zich bij vlagen hier keurig onderuit en ging vrolijk verder met doelpunten produceren. Mo el Osrouti ontsnapte aan de verdediging van de Academy, gaf de bal af aan de meegelopen Van der Wilden, die de doelman met een schuiver kansloos liet. Vlak voor tijd speelde Mahmoed zijn voormalig ploeggenoot El Osrouti (Quick Boys) plots aan in het strafschopgebied van de gasten. Ook hij liet de doelman hierna met een schuiver kansloos. Het slotakkoord was voor de buitenspelers van de tweede helft. El Osrouti bediende met een schitterende lange bal Van der Wilden die de uitgelopen doelman Breedveld simpel omspeelde en voor het 8e doelpunt van de avond zorgde. 

VVSB - Peter Barendse Academy 8-0: 17. Wijks 1-0, 22. Bekooij 2-0, 40. Van Niel 3-0, 44. Koopman 4-0, 47. Schipholt 5-0, 76. Van der Wilden 6-0, 88. El Osrouti 7-0, 89. Van der Wilden 8-0.

Opstelling VVSB 1e helft: De Jong, Fecunda, Zwart, Verlaan, Vijlbrief, Van Pelt, Van Niel, De Rijk, Wijks, Koopman, Bekooij.
Opstelling VVSB 2e helft: De Jong, Fecunda, Arroyo, Van der Slot (70. Verlaan), Vijlbrief, Jozic, Lovecchio, Theuns, El Osrouti, Schipholt, Van der Wilden.

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »