Voorbeschouwing VVSB - Barendrecht

Geplaatst op, 27-04-2017Nog twee thuiswedstrijden en dan zit het seizoen er op. Op de laatste speeldag komt TEC uit Tiel op bezoek, maar eerst werkt VVSB deze zaterdag het duel af tegen Barendrecht. Nog twee keer negentig minuten lang het vlaggenschip aanmoedigen op de Boekhorst, voordat de voetballers met een welverdiende vakantie kunnen gaan.

Het is en was een lang seizoen in de Tweede Divisie. Meer wedstrijden met een hogere intensiteit. Daarbij draaide VVSB ook weer een prima seizoen in de KNVB-beker, met een achtste finale tegen FC Volendam.

Eerst volgt op de laatste zaterdag van april de confrontatie met de ploeg van Adrie Poldervaart. Het is de nummer negen van de competitie. In 31 duels verzamelden de withemden drie punten minder dan VVSB. Een eerder confrontatie tussen beide ploegen, eind November, eindigde in 1-1. De coach van Barendrecht werd deze week toegelaten tot de cursus Betaald Voetbal bij de KNVB, samen met nog twaalf andere cursisten, waaronder onder andere bekende namen als Kees van Wonderen en Jeroen Rijsdijk (trainer Excelsior Maassluis). Wanneer coaches deze cursus hebben doorlopen (duur van een jaar) mogen ze zelfstandig een club coachen in het betaalde voetbal.

De laatste resultaten van Barendrecht zijn op z’n minst wisselvallig te noemen. De club speelde in de maand april vijf wedstrijden. Daar won het er twee van, verloor het ook twee keer en speelde het een keer gelijk. De voorjaarsmaand was bij VVSB niet veel beter. Er konden grote nederlagen tegen Jong AZ en FC Lienden worden genoteerd, maar de ploeg van Wilfred van Leeuwen won wel weer knap met 1-3 bij AFC in Amsterdam. Die club is en blijft een soort angstgegner van VVSB. Duels tegen de Amsterdammers zijn in ieder geval nooit saai.

Hoewel de Noordwijkerhouters een moeilijke periode draaien, gaat het fantastisch met onze linksbuiten Tommy Bekooij. De Leidenaar is op dreef. Met 17 goals is hij samen met Danny van der Meiracker (FC Lienden/Spakenburg) de topscorer van de competitie. Ook in het topscorersklassement van Voetbal in de Bollenstreek staat onze aanvaller bovenaan. Nu de aanvaller dicht bij de magische grens van 20 doelpunten staat, wil de Leidenaar er in de laatste drie duels alles aan doen om ook die mijlpaal te bereiken. “Ik vind dit al een mooi aantal, maar ik hoop wel dat ik die twintig ga halen. Peet van der Slot begon er na Jong Sparta ook al over”, vertelde Bekooij aan Voetbal in de Bollenstreek.

Het duel tussen VVSB en Barendrecht begint om 18:00 uur op Sportpark De Boekhorst. Kunnen we dit seizoen nog twee keer juichen op eigen terrein?

Onderlinge duels:
Barendrecht – VVSB 1-1 (26 november 2016)

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »