Voorbeschouwing VVSB - FC Lisse

Geplaatst op, 07-09-2017Als je in één rechte lijn van Sportpark De Boekhorst naar Ter Specke loopt, ben je maar drie kilometer onderweg. Toch kennen de ploegen geen officiele historie tegen elkaar. VVSB is of was een echte zondagvereniging. FC Lisse speelt al sinds jaar en dag op de zaterdag. Door de vermenging van clubs in de Tweede Divisie is het treffen nu voor het eerst mogelijk.

FC Lisse promoveerde via de nacompetitie naar hoogste amateurklasse van ons land. Eerst werd Dongen verslagen, daarna volgde een tweeluik met Harkemase Boys. Op het eigen veld ging de ploeg van Robbert de Ruiter met 1-2 onderuit. In Friesland werd dat rechtgetrokken op een bloedhete dag in mei. Dankzij twee goals van Rowdy van der Putten, en doelpunten van Boyd Stevens en Murat Onal werd het uiteindelijk 1-4. De twee laatstgenoemden zullen zaterdag geen doelpunten maken voor FC Lisse. Stevens is geblesseerd en Onal vertrok naar Huizen.

Net als voor VVSB, was het ook voor FC Lisse een onrustige zomer op de spelersmarkt. Een grote naam vertrok: Tom Zoontjes. Na acht jaar Lisse vond hij het wel genoeg en is hij op een lager niveau gaan voetballen bij Vitesse ’22. Ook spits Steven Olsthoorn zocht z’n heil ergens anders. De boomlange aanvaller voetbalt nu bij een andere competitie-genoot: Koninklijke HFC. Ook namen als Richard van Heulen, Oliver Rifai, Luciano Dompig en Tim Orlowski zullen we niet meer terugvinden op een wedstrijdformulier van de FC.

Daarvoor kwam er wel een aantal namen naar Ter Specke. Timothy van der Meulen werd gehaald als vervanger voor Zoontjes. Aanvaller Rick Bouwmeister en Bas Buimer kwamen de gelederen versterken en maakten afgelopen zaterdag tegen HHC Hardenberg al minuten. Ook Hanne Hagary keerde terug in Lisse na een avontuur bij IJsselmeervogels. In de maand augustus wist de huidige nummer dertien van de Tweede Divisie nog drie buitenkansjes aan de selectie toe te voegen. Sassenheimer Bert Koomen kwam over van Feyenoord, Ryan Ababio vertrok bij FC Volendam en Tomas Tavilla heeft bij FC Lisse z’n nieuwe thuis gevonden.

Tavilla besloot eerder dit kalenderjaar te vertrekken na drie jaar VVSB. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging en heeft die dus zo’n drie kilometer verderop gevonden. Hij maakte nog geen officiele minuten voor de FC. Niet alleen voor Tavilla is het weerzien met oude bekenden. ‘Onze’ Guido Pauw zal ook de nodige handjes kunnen schudden. Hij speelde vier seizoenen in het geel-blauw van FC Lisse. Hij kwam een jaar geleden samen met Tom Broekhuizen over naar Noordwijkerhout. Pauw bleef, Broekhuizen voetbalt nu in het shirt van SJC.

Ook voor Lisse-trainer De Ruiter is het een wedstrijd die dikgedrukt in z’n agenda staat. De oefenmeester stond tussen 2003 en 2006 voor de groep in Noordwijkerhout. Hij liet Vladimir Jozic destijds debuteren. Na afloop van FC Lisse – HHC Hardenberg durfde De Ruiter hardop te zeggen dat hij al sinds de bekendmaking van het programma uitkeek naar dit duel. ,,Dat wordt een latertje”, lachte hij afgelopen zaterdag.

Voor beide elftallen is een driepunter meer dan welkom. De twee Bollenstrekers wonnen nog niet in de competitie. VVSB verloor in de seizoensopening met 1-3 van De Dijk en speelde vorige week met 2-2 gelijk bij TEC. FC Lisse verloor met 3-0 bij FC Lienden en speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen HHC Hardenberg.

Naast het feit dat dit een prachtig affiche is, hebben we nog een reden waarom je naar De Boekhorst moet komen voor dit duel. Na afloop van de streekderby wordt er afscheid genomen van oud-trainer Wilfred van Leeuwen. Na vier succesvolle seizoenen vertrok de trainer deze zomer naar FC Eindhoven. Het afscheid zal plaatsvinden in de kantine van VVSB

Komt allen naar VVSB – FC Lisse. De wedstrijd begint om 15:30 uur en wordt live uitgezonden op Fox Sports.

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »