Voorbeschouwing TEC - VVSB

Geplaatst op, 01-09-2017Zeg je “VVSB speelt tegen TEC”, dan zeg je eigenlijk “dit wordt een spectaculaire wedstrijd!”. Voor het derde jaar op rij, koerst de Noordwijkerhoutse equipe op de Tielse Eendracht Combinatie af. De vorige twee edities in Tiel hadden beide een apart verhaal. Aanstaande zondag de taak aan de 22 spelers om er weer een nieuw verhaal van te maken.
 
TEC speelde zeven jaar geleden nog in de derde klasse, maar speelt nu alweer voor het derde jaar op rij op het hoogste amateurniveau van Nederland. Toch ging het het laatste jaar niet “je-van-het”. TEC stond er in de winterstop niet best voor (17e plaats), maar wist zich door een uitmuntend netwerk, sterk te versterken. Door de komst van Daan Disveld, Migiel Zeller, Barry Maguire, Gianluca Maria en Josemar Makiavala eindigde TEC op een 12e plaats in het eerste jaar van de Tweede divisie.
 
Met onder andere Serhat Koc (DOVO), Robbie Holder (Spakenburg) en Kemy Agustien (Filipijnen) als nieuwste aanwinsten van afgelopen zomer, gaat TEC dit jaar voor meer. Volgens menig volger van de Tweede divisie, wordt TEC zelfs genoemd als kandidaat voor een echte topklassering. Toch bleek in de eerste wedstrijd van het seizoen dat Katwijk nog wel een maatje te groot was, de Katwijkers wonnen met 4-0. Maar hoe anders had de wedstrijd kunnen zijn, als na 2 minuten Serhat Koc niet buitenspel stond en er dus 0-1 van maakte. We zullen het nooit weten…
 
VVSB daarentegen, zal zich willen revancheren van de laatste wedstrijd. 90 Minuten lang hield VVSB “de nul”, maar na de blessuretijd stond het echter toch 1-3 voor de gasten uit Amsterdam (De Dijk). Een rode kaart, 120 zware minuten in de benen van de woensdag ervoor. Beide redenen zijn te respecteren, maar desalniettemin kwam de klap erg hard aan. Trainer Mark Schenning zal een oplossing moeten vinden voor de linksback positie in zijn elftal. Jelmer Vijlbrief is nog geblesseerd en zijn vervanger Sven Verlaan kreeg de rode kaart te zien tegen De Dijk.
 
Zoals eerder aangegeven, hebben de vorige twee edities van TEC – VVSB een speciaal verhaal. De eerste editie (in de zondagse topklasse) was er één waarvan de toenmalig trainer vond dat het maar liefst 1-7 had moeten zijn, vanwege het spel en de kansen. De uitslag werd echter 2-1. In de tweede editie werd er echter gerechtigheid gemaakt van het jaar daarvoor. VVSB pakte uit door met 0-6 te winnen in Tiel en zorgde en passant nog voor de grootste uitoverwinning van de gehele Tweede Divisie! Al met al dus al twee vermakelijke potjes in Tiel gezien door de paars-gele brigade. Op naar de derde! Dit gebeurd dan vanaf zondag om 14.30u.
 
Laatste 4 ontmoetingen:
13 mei 2017: VVSB – TEC 2-2
10 december 2016: TEC – VVSB 0-6
23 april 2016: VVSB – TEC 2-2
13 december 2015: TEC – VVSB 2-1
 
Adres:
Sportpark “De Lok”
Predikbroederweg 3
4003 AL  Tiel

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »