VVSB en RKC Waalwijk spelen gelijk

Geplaatst op, 05-08-2017Nadat vorige week VVSB weer de eerste minuten maakte en dit winnend afsloot tegen Rijnsburgse Boys, kwam voor de tweede pot voetbal RKC Waalwijk op bezoek. De eerstedivisionist kwam in de eerste helft op voorsprong door een kopbal van Ingo van Weert. De tweede helft was nog geen minuut oud of Pieter Koopman zorgde voor de gelijkmaker.

In een aantrekkelijke wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Echt grote kansen waren er maar zelden te bewonderen, desalniettemin was het spelbeeld alleraardigst. Guido Pauw had de eerste kans voor VVSB op zijn voet, maar de voorzet van Richelo Fecunda tikte de spits stijlvol over. Aan de andere kant konden Roland Bergkamp en Serginho Greene doelman Menno de Jong maar nauwelijks testen. Tien minuten voor de rust stond het echter toch 0-1. Ingo van Weert sprong hoger dan iedereen in het strafschopgebied en kopte daarom ook raak. Even later trof Johan Voskamp ook nog de lat.

De speaker van dienst was nog nauwelijks klaar met het omroepen van de namen voor de tweede helft of de nieuwe spits van VVSB had zijn doelpunt al te pakken. De voorzet kwam van Loyd van der Wilden, doelman Etienne Vaessen en zijn verdediging konden niet voor opruiming zorgen waarna Pieter Koopman van dichtbij raak kopte. Nadat VVSB-doelman Ruben Valk de harde knal van Paul Quasten net onder de lat wegtikte, werden de kansen weer schaarser. Beide ploegen werkte hard en maakte weer minuten richting de competitie.

VVSB – RKC Waalwijk 1-1: 36. Van Weert 0-1, 46. Koopman 1-1.
VVSB 1e helft: De Jong, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, Van Niel, De Rijk, El Osrouti, Pauw, Bekooij.
VVSB 2e helft: Valk, Fecunda (68. Arroyo), Van Pelt, Verlaan, Vijlbrief (68. De Rijk), Theuns, Wijks, Lovecchio, Schipholt, Koopman, Van der Wilden.

Tekst: Stefan van den Burg

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »