Wie ben ik? 3

Geplaatst op, 02-08-2017Wie ben ik? In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers en trainers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd.

Persoonlijk
Naam: Jack Honsbeek
Geboortedatum: 2 november 1974
Woonplaats: Hoofddorp
Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd?
Wandelen bos / zee met mijn vrouw en/of met onze hond, voetbal kijken in de Bollenstreek en op tv, uit eten gaan, tijd doorbrengen met ons paard. Koken (in het weekend) voor mijn vrouw onder het genot van een goed fles wijn. Op vakantie gaan zit ook wel in het pakket, kan je nooit genoeg van krijgen.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Werkzaam bij Sanquin Bloedvoorziening Finance & Control

Algemeen
Favoriete website? Facebook, Ibizavandaag en veel voetbal gerelateerde sites
Favoriete muziek? U2, Bob Marley, Hazes, Barry White, Summer Jam
Favoriete drank? Rosé (niet te zoet), Witte wijn, biertje, colaatje vieux/bacardi
Favoriete film? Meer van de series op Netflix (House of Cards is op dit moment een goeie serie)
Favoriete gerecht? Macaroni /Spaghetti van mijn vrouw, ras patatje pinda of bij Loetje een biefstukje
Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Co Adriaanse, Claudia Merkel, Paus FranciscusVoetbal
Welke verwachtingen heb jij van je eerste/nieuwe seizoen bij VVSB als assistent trainer?
Veel verwachtingen met de vele mutaties in de selectie, hoe zal het zich gaan ontwikkelen in deze mooie competitie? Nieuwe periode voor vvsb. Ik ga zelf na 8 jaar in een andere functie werken maar niet onbekend om te werken als assistent trainer. We gaan voor een goede samenwerking.

Hoe ga je om met het plotselinge snelle vertrek van Wilfred van Leeuwen?
Viel wel even rauw op het dakje, maar de trein gaat verder en achterom kijken heeft geen zin. Iedereen gaat door, zowel Wilfred bij Eindhoven met deze mooie stap en ook ik bij VVSB. Zo gaat het in de voetballerij.

Wat vind je van de spelersgroep tot nu toe in de voorbereiding?
Het is een jonge/nieuwe gretige groep waarin de concurrentie in de huidige groep groot/goed is. Dat houdt in dat men elkaar beter/scherper maakt om een plek in de basis te veroveren.

Heb jezelf gevoetbald en zo ja bij welke clubs?
Ik ben begonnen vanaf mijn 4e jaar bij UVS. Vanaf 18e tot mijn 23e in het 1e elftal, daarna:
4 jaar Ter Leede
2 jaar FC Lisse
1 jaar Spakenburg
1 jaar v.v. Katwijk
1 jaar Voorschoten’97

En heb je al vaker als trainer/assistent trainer bij een club gezeten zo ja welke clubs?
Direct na het voetballen niet in het bekende zwarte gat gevallen maar bij Rijnvogels het 2e elftal gedaan i.c.m. assistent bij het 1e elftal. Als hoofdtrainer 4 jaar Argon te Mijdrecht en 4 jaar Legmeervogels te Uithoorn.

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?
VVSB is een club met eigen identiteit. Heb bij verschillende clubs gespeeld/getraind en heb goed vergelijkingsmateriaal. Het is noemenswaardig om te zien hoe men met veel energie achter de schermen de selectie elk jaar weer goed op orde heeft naar de mogelijkheden en cultuur die bij VVSB past. Tevens zie ik dat er veel mensen op de club zijn die de VVSB een warm hart toedragen!!.

Wat vind je van het niveau in de Tweede Divsie?
Heb veel wedstrijden gezien van de 2e divisie. Het niveau zie je per jaar omhoog gaan. Het gaat sneller en meer spelers van bvo komen in deze klasse terecht, wat je ook kunt terugzien in het niveau. Er wordt veel verwacht van het individu op dit niveau.

Van welke voetballer of trainer ben jezelf fan?
Spelers: Pirlo, Inesta, Xavi, Messi en Van der Beek
Trainers: Diego Simeone, Co Adriaanse, Unai Emery, José Mourinho en Louis van Gaal.

Voetbalhoogtepunt?
Winnen Districtsbeker West 2 met Voorschoten’97, spelen van derby’s Spakenburg – IJsselmeervogels en de Bollenstreek Derby’s voor veel toeschouwers. De reeds behaalde kampioenschappen bij Argon (2x) en Legmeervogels (2x) als trainer. Het gevoel van het behalen van een kampioenschap went nooit!!

Voetbaldieptepunt?
Kampioenschap missen met FC Lisse en mijn scheenbeenbreuk als speler! Als trainer nog geen dieptepunt meegemaakt en hoop ik zo lang mogelijk uit te stellen.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
In de week goed trainen. Er in ieder geval voor zorgen dat de ingewonnen informatie op juistheid is gecommuniceerd naar staf/spelers en we ons plan eigen kunnen uitvoeren. De dag van de benen bepaald en heb je niet in de hand.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Winnen: Met winnen dan nemen we wel een drankje.
Verliezen: Met verliezen is het twee ledig. Is de tegenstander sterker moet je je meerdere erkennen, anders is het verlies zuur en wil ik na de wedstrijd nog wel even een momentje voor mezelf.

Wanneer is jouw seizoen geslaagd als assistent trainer?
Als de samenwerking in de selectie met spelers/staf goed is geweest. Spelers moeten beter geworden zijn en dat de puzzelstukjes in elkaar vallen zijn zodat we een mooie klassering in de ranglijst hebben.

Wat wil je nog kwijt aan de supporters van VVSB?
Ik hoop dat supporters met net zoveel en misschien wel meer enthousiasme de club/selectie ondersteunen als vorig jaar. Is geweldig om te zien!!

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »