Wie ben ik? 2

Geplaatst op, 30-07-2017Persoonlijk
Naam: Pieter Koopman
Geboortedatum: 22-11-1986
Woonplaats: Westwoud
Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd?
Voetballen, fitnessen en motorrijden
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk bij de politie in Amsterdam.

Algemeen
Favoriete website? Google.nl
Favoriete muziek? Verschillend. Van top 40 tot festival muziek.
Favoriete drank? Biertje en Ice Tea green.
Favoriete film? Gladiator.
Favoriete gerecht? Carpaccio.
Wie zou je wel eens willen ontmoeten? MessiVoetbal
Welke verwachtingen heb jij van je eerste/nieuwe seizoen bij VVSB?
Ik verwacht dat we in het linkerrijtje gaan eindigen met VVSB. VVSB is natuurlijk ook bekend geworden van de KNVB beker, dus daar hoop ik zo ver mogelijk in te mogen komen. Ook kijk ik uit naar de mooie Bollenstreek derby’s, waar ik al veel over heb gehoord.

Welke positie speel je?
Spits

Hoe lang speel je al voetbal en bij welke clubs heb je allemaal gevoetbald?
Ik ben begonnen toen ik 5 was bij mijn dorpsclub VV Woudia. Daarna ben ik gaan voetballen bij VV de Zouaven in Grootebroek. Dit is de oude club van de broers Frank en Ronald de Boer. Daarna twee jaar bij AFC Amsterdam gespeeld en nu dan mijn eerste jaar bij VVSB.

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?
Ik heb met AFC al twee jaar tegen VVSB mogen spelen. Tijdens de uitwedstrijden bij VVSB was altijd veel publiek en er hing een gezellige sfeer tijdens de wedstrijden. Ik hoop dat het dit voetbalseizoen alleen nog maar beter gaat worden. Wel moet ik nog even wennen aan de kleur van de shirts, maar dat komt vast goed!

Wat vind je van het niveau in de Tweede Divisie?
Iedereen is aan elkaar gewaagd in de tweede divisie. Je ziet jongens vanuit BVO clubs terecht komen in de tweede divisie. Dit komt het niveau ten goede. Ook zijn er jonge jongens die nog een stap willen maken hogerop, dan denk ik dat de tweede divisie een goed niveau is om stappen te maken.

Van welke voetballer of club ben jezelf fan?
FC Barcelona en af en toe bezoek ik een wedstrijd van FC Volendam.

Zijn er nog verbeterpunten aan jezelf als voetballer?
Ik zou zelf nog wat meer kopsterk willen worden. Ook blijf ik trainen op mijn bal aannames, wat belangrijk is als spits.

Voetbalhoogtepunt?.
Promotie met AFC naar de tweede divisie. Kampioen geworden met Zouaven in de eerste klasse en het jaar erop nacompetitie gespeeld voor een plek in de topklasse.

Voetbaldieptepunt?
Degradatie met Zouaven uit de hoofdklasse.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Goed rusten, eten en drinken voor een wedstrijd.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd ?
Winnen: Als ik win kan ik een hele week terugkijken op een mooi resultaat. 
Verliezen: Als ik verlies kan ik daar soms een week chagrijnig van zijn. Gelukkig is er elke week weer een nieuwe wedstrijd.

Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Ik denk om mijn eten. Ik probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en te drinken. Naast het voetbal probeer ik ook nog af en toe te fitnessen om mijn lichaam sterk te houden. Vaak doe ik na de training ook nog wat oefeningen voor mijzelf.

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?
Als wij onze doelstellingen hebben behaald en dat ik daarin een belangrijk aandeel heb gehad. Verder hoop ik als spits natuurlijk zoveel mogelijk doelpunten te maken en assists te geven.

Wat wil je nog kwijt aan de supporters van VVSB?
Ik hoop dat wij er met elkaar een mooi en leuk seizoen van gaan maken. Ik kijk al uit naar de derby’s die er aan gaan komen. En mochten jullie nog vragen hebben, dan ben ik vaak na de wedstrijd met een drankje in de kantine te vinden!

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »