VVSB verslaat Rijnsburgse Boys met miniem verschil

Geplaatst op, 29-07-2017In de eerste oefenwedstrijd tijdens de tweede voorbereidingsperiode heeft VVSB, Rijnsburgse Boys verslagen. Alle 21 selectiespelers kwamen aan spelen toe. In de 23e minuut was het Mo el Osrouti die de enige treffer van de middag maakte. Het was ook de eerste ontmoeting tussen de selectie en de nieuwe trainer Mark Schenning.

Waar beide ploegen in het eerste kwartier van de wedstrijd elkaar wat aftastte, brak de wedstrijd hierna open. De eerste grote kans was voor Tim de Rijk. De middenvelder van VVSB kreeg de bal van Mo el Osrouti en volleerde de bal naast het doel van de thuisploeg. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden, waarbij VVSB als eerste (en wat later bleek als enigste) het net vond. El Osrouti stond achter de vrije trap vanaf ongeveer 20 meter van doelman Virgil Deen. De linkspoot krulde de bal om de muur heen en liet de doelman kansloos in de lange hoek.

Rijnsburgse Boys kroop ook uit de schulp en zag het schot van aanvoerder Wesley Goeman op de lat uiteenspatten. Tien minuten voor de rust kreeg De Rijk opnieuw een grote mogelijkheid, maar vond hij doelman Deen op zijn weg. Aan de andere kant was het tot vijfmaal (!) toe Ruben Valk die zijn ploeg op een voorsprong hield. Van dichtbij konden Jongeneelen (2x), Tillema, Serbony en Aalders niet de gelijkmaker noteren.

De tweede helft was beduidend minder spectaculair dan het eerste bedrijf. Dario Lovecchio kon doelman Deen niet verassen in de korte hoek. Aan de andere kant kwam Maikey Parami en Jason Halman niet verder dan een rollertje. De enige grote kans van de tweede helft kwam op naam van Jordy Zwart. De verdediger kopte de corner van Frans van Niel op de lat!

Rijnsburgse Boys – VVSB 0-1: 23. El Osrouti 0-1.
VVSB 1e helft: Valk, Fecunda, Arroyo, Verlaan, Vijlbrief, Jozic, El Osrouti, De Rijk, Van der Wilden, Pauw, Wijks.
VVSB 2e helft: De Jong, Van der Slot, Zwart, Van Pelt, De Rijk (70. Fecunda), Theuns, Van Niel, Lovecchio, Schipholt, Koopman, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »