Wie ben ik? 1

Geplaatst op, 23-07-2017In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd.

Persoonlijk
Naam: Tomas Arroyo
Geboortedatum: 29-12-1994
Woonplaats: Voorhout
Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd?
Ik studeer Sportmanagement op de Haagse Hogeschool. Met voetbal erbij heb ik niet heel veel tijd voor hobby’s. In het weekend ga ik waar mogelijk altijd voetbal kijken bij mijn broer (Oscar), neef (Toni) en vrienden bij Foreholte. Verder ga ik wel eens een feestje met vrienden af.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Zoals hierboven beschreven. Studie, voetbal, familie en vrienden.

Algemeen
Favoriete website? www.facebook.nl
Favoriete muziek? Hip Hop, Reggeaton, Techno/House
Favoriete drank? Bacardi-Cola
Favoriete film? Ben meer van de series zoals Prison Break en Narcos
Favoriete gerecht? Paella van mijn Spaanse oom
Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Selena Gomez ☻Voetbal
Welke verwachtingen heb jij van je eerste/nieuwe seizoen bij VVSB?
Een seizoen met hopelijk veel hoogtepunten. Zowel voor het team als voor mezelf. Met het team een sterke indruk maken in de competitie wat tot een mooie plek op de ranglijst lijdt. Ook zou ik het bekeravontuur van 2 jaar geleden graag over willen doen. Ik speelde toen nog voor Ter Leede, maar ook ik stond toen te juichen voor de tv. Wat een avond was dat! Persoonlijk hoop ik vanaf de start van de competitie te spelen en een belangrijke schakel te zijn voor het team.

Welke positie speel je?
Centraal achterin. Ik ben rechts, maar als ik links word gezet dan vind ik dat prima.

Hoe lang speel je al voetbal en bij welke clubs heb je allemaal gevoetbald?
Al ongeveer 16 jaar.
- 1 jaar Foreholte
- 4 jaar Ajax
- 3 jaar HFC Haarlem
- 2 jaar Foreholte
- 4 jaar Quick Boys
- 2 jaar Ter Leede

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?
Een echte dorpsclub die handelt naar haar mogelijkheden. Een gezellige club die met het eerste elftal op een heel hoog niveau speelt. Ik vind sfeer erg belangrijk. Een speler die zich bij zijn club op zijn gemak voelt, kan het beste presteren. Ik blijf daarom na een wedstrijd ook graag even hangen in de kantine o.i.d.

Wat vind je van het niveau in de Tweede Divisie ?
De top van het amateurvoetbal. Dat is hoog. Het grootste verschil vergeleken met de Hoofdklasse lijkt mij het tempo. Ik heb vorig seizoen een paar wedstrijden gezien. Ze bleven maar gaan. Dat vind ik juist wel mooi.

Van welke voetballer of club ben jezelf fan?
Mijn vader is scout van Ajax en is geboren in Barcelona. Reken dus maar uit voor welke clubs ik ben. Mijn favoriete speler is altijd Andres Iniesta geweest.

Zijn er nog verbeterpunten aan jezelf als voetballer?
Vroeger bij Ajax werd ik opgeleid als opkomende centrale verdediger ‘’de 4’’. Ik schuif nu nog steeds graag op de goede momenten het middenveld in, maar moet ervoor waken dat het bij goede momenten blijft. Soms kan ik dat nog iets te veel doen.

Voetbalhoogtepunt?
Mijn debuutwedstrijd bij Quick Boys. Ik was toen 18 jaar en we speelden die wedstrijd voor 2500 man. Wij moesten als nummer 2 aanhaken bij tegenstander en nummer 1 Sparta Nijkerk. We wonnen die wedstrijd met 4-3.

Voetbaldieptepunt?
Nog niet zo lang geleden. Eigenlijk zijn het er 2. Afgelopen seizoen met Ter Leede. We stonden eerste en moesten nog twee wedstrijden spelen. In die wedstrijden hadden we totaal 4 punten nodig. In de eerste wedstrijd verloren we meteen van Argon. Het werd dus nacompetitie. De eerste tegenstander Staphorst schakelde we op bizarre wijze uit. De uitwedstrijd verloren we 2-0. Thuis moesten we 3-0 winnen en het werd 3-0 (ook wel een hoogtepunt). De laatste tegenstander was ODIN'59. Thuis 1-1, uit moesten we winnen voor promotie naar de 3e divisie. Helaas verloren we 3-1.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Voor een wedstrijd ben ik erg rustig. Wanneer het kan luister ik muziek met oortjes in. Ik ben nooit zenuwachtig. Gezonde wedstrijdspanning vind ik altijd wel lekker. Verder denk ik een beetje na over de wedstrijd die komen gaat. Wat als dit.. Wat als dat.. Dan ben ik er klaar voor.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd ?
Winnen: Ik hou wel van een feestje. Op het veld, in de kleedkamer of in de kantine maakt mij op dat moment niet uit.
Verliezen: Ook al hebben we verdiend verloren, ik kan niet tegen mijn verlies. Mijn reactie is eigenlijk altijd anders. De ene keer praat ik veel als ik boos ben en de andere keer praat ik niet als ik boos ben.

Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Natuurlijk altijd hard trainen. Daarnaast goed eten en drinken. Vooral tijdens trainings-en wedstrijddagen. Voor of na een training doe ik vaak krachttraining (op het veld of in het krachthonk).

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?
Als mijn verwachtingen zijn uitgekomen.

Wat wil je nog kwijt aan de supporters van VVSB?
Ik ben klaar voor een mooi seizoen. Ik heb er zin in!

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »