Voorbeschouwing VVSB - TEC

Geplaatst op, 11-05-2017Nog negentig minuten. Nog anderhalf uur lang duurt het debuutjaar van de Tweede Divisie. Een memorabel uur plus dertig minuten. Een voetbalwedstrijd tussen VVSB en TEC met een verhaal. Niet zozeer het treffen tussen beide clubs, maar vooral het vertrek van een aantal VVSB-ers.

Het is gedaan. Bas Ruigrok, Stefan Kraaijvanger en Ronald van der Meer verlaten de club of hangen zelfs de voetbalschoenen aan de wilgen. Maikey Parami, Tomas Tavilla en Tom Broekhuizen voetballen door bij verschillende clubs. Ook Michael Schouten, Sten Admiraal, Mitchel Bolck en Martijn Hoogenboom zoeken hun voetbalgeluk bij een andere vereniging. Alle jongens hebben gezorgd voor onvergetelijke momenten. Vooral altijd gegrift in de herinneringen van onze voetbalclub. Waarvoor dank heren!

Toch zal er gewoon gevoetbald moeten worden. Ons vlaggenschip ontvangt TEC uit Tiel. In de Gelderse plaats won VVSB eerder dit seizoen betrekkelijk eenvoudig met 0-6. Zo simpel zal het op de slotdag van de competitie niet gaan. TEC versterkte zich aanzienlijk in de winterstop. Onder andere Gianluca Maria, Daan Disveld en Barry Maguire kwamen de gelederen versterken bij de oranjehemden. Het legde de club geen windeieren. Het drietal bleek van toegevoegde waarde. Aan de hand van het trio speelde de ploeg zich makkelijk veilig. Met huidige elfde plek staat de ploeg uit Tiel ruim genoeg boven de gevarenstreep. De afgelopen reeks van de oranjehemden zegt genoeg. In de laatste vijf duels werd er alleen afgelopen zaterdag verloren van Jong AZ. Tegen de Alkmaarders werd het 0-2. Maar tegen grootmachten als FC Lienden, De Treffers, Spakenburg en GVVV bleef het elftal van trainer Frits van den Berk overeind.

VVSB zit in een mindere fase. Ons vlaggenschip voetbalde zich al snel veilig en leek zelfs even af te stevenen op de tweede plek in de Tweede Divisie, achter de onstuitbare kampioen: Jong AZ. Maar de laatste winstpartij dateert alweer bijna van een maand geleden. Op Tweede Paasdag wonnen de paars-gelen in Amsterdam van AFC. Daarna speelde de ploeg nog gelijk tegen Jong Sparta (3-3) en werd er verloren van FC Lienden, Barendrecht en HHC Hardenberg.

Onze Leidse linksbuiten, Tommy Bekooij is wel in vorm. De buitenspeler van VVSB scoorde dit seizoen al 18 goals. Mochten spelers als Danny van der Meiracker (FC Lienden, 17 goals) en Niek van Boekel (UNA, 16 goals) niet meer tot scoren komen, of mocht Tommy het zelf nog op z’n heupen krijgen tegen TEC, dan kan VVSB toch maar mooi zeggen dat het de topscorer van de Tweede Divisie in huis heeft. Toch een mooi detail op een prima eerste seizoen in de Tweede Divisie. Kom VVSB in ieder geval nog één keer steunen en geef de vertrekkende jongens een voetbalwedstrijd om nooit meer te vergeten.

Onderlinge duels:
10 december 2016: TEC – VVSB 0-6
23 april 2016: VVSB – TEC 2-2
13 december 2015: TEC – VVSB 2-1

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »