Voorbeschouwing HHC Hardenberg - VVSB

Geplaatst op, 05-05-2017De laatste uitwedstrijd van het eerste seizoen van de Tweede divisie staat op het programma voor VVSB. HHC Hardenberg is de gastheer aanstaande zaterdag. VVSB speelde één keer eerder in Hardenberg. In de KNVB Beker van 2007-2008 stond HHC - VVSB in de tweede ronde op het programma. Na 90 minuten stond het 1-1 met als doelpuntenmaker namens VVSB, Maickel Ferrier. VVSB hield het in de verlenging niet langer meer vol en verloor met 5-2. Martin Aanhane zorgde voor de andere treffer van VVSB.

Wie vooraf had gedacht dat één van de grootste clubs uit het oosten van het land mogelijk gaat degraderen, werd compleet voor gek verklaard. De nummer 2 van vorig seizoen in de zaterdag topklasse staat momenteel op een 15e plaats. Dat betekent aan het einde van de rit (en dat is al na volgende week) promotie-degradatie wedstrijden tegen de periodewinnaars van de Derde divisies. Toch stonden de Hardenbergers er lange tijd nog slechter voor. Jong Vitesse en Spakenburg (de 2 voornaamste concurrenten) hadden een fikse voorsprong, maar lieten het de afgelopen weken flink liggen. HHC Hardenberg daarentegen pakte uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten.

Tijdens die laatste 3 wedstrijden waren Derian Reinders en aanvoerder Glenn Kobussen de belangrijkste mannen voor trainer Gert-Jan Karsten. De 6 gescoorde doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide spelers. Reinders, gehuurd van FC Emmen, maakte vorige week bekend ook komend seizoen voor HHC Hardenberg te spelen. Karsten beloonde zijn supersub met zijn tweede basisplaats tegen AFC. Reinders scoorde tot tweemaal toe tegen de Amsterdammers en gaf zo het gelijk aan de trainer. Kobussen's favoriete tegenstander van deze Tweede divisie blijkt ook AFC te zijn. In de eerste wedstrijd scoorde de aanvoerder van HHC de enige treffer en ook in de wedstrijd in Amsterdam scoorde de middenvelder. Alle drie de doelpunten scoorde Kobussen van afstand. Dat mag gerust een wapen worden genoemd.

Voor VVSB staat er de komende 2 weken niets meer op het spel. Er kan geen prijs meer worden gewonnen, slechts een hogere notering in de Tweede divisie staat op het spel. Voor Tommy Bekooij is dat anders. De linksbuiten van VVSB staat alleen aan de leiding in het topscorersklassement, wat een prestatie van formaat is. Met 18 doelpunten toont Bekooij zich een ware goalgetter.

De vorige ontmoeting tussen VVSB en HHC Hardenberg werd in de absolute slotfase gewonnen door de Noordwijkerhouters. Het was invaller Giovialli Serbony die de trekker overhaalde. Lang leek doelman Sander Danes de gevierde man, de doelman van HHC Hardenberg kon in de tweede helft kans op kans pareren. Het schot van Maikey Parami werd opnieuw weggebokst door de doelman, maar kwam voor de voeten van de oud-spits van VVSB. Die kon de bal in het lege doel schieten, waarna iedereen op De Boekhorst de armen ter hemel kon heffen.

Laatste ontmoetingen:
VVSB - HHC Hardenberg 1-0 (3 december 2016)

Adres:
Sportpark 'De Boshoek'
Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg

Beelden laatste ontmoeting:


Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »