Voorbeschouwing Jong Sparta - VVSB

Geplaatst op, 21-04-2017Door het drukke paasweekend is de stand in de Tweede divisie weer helemaal rechtgetrokken. Nu is goed te zien hoe iedereen ervoor staat en blijkt dus voor welke ploegen er nog wat op het spel staat. Voor VVSB en de komende tegenstander Jong Sparta staat er weinig op het spel. Al zal het voor VVSB ongetwijfeld meespelen dat de laatste wedstrijd tegen FC Lienden niet om over naar huis te schrijven was.

Jong Sparta is de laatste weken bezig met een opmerkelijke opmars in de Tweede divisie. Sinds maart 2017 werd er vijf keer gewonnen en slechts eenmaal gelijkgespeeld. Mede door deze opmars zijn de jonge Rotterdammers geklommen van degradatiezorgen naar de 7e plaats. Dat Jong Sparta thuis beter presteert dan uit, mag wel een understatement genoemd worden. Als je kijkt naar de stand over alleen thuiswedstrijden staan de beloften op de 2e plaats met 28 punten uit 15 wedstrijden. In de uitwedstrijden staat Jong Sparta op een 13e plaats met 15 punten uit 15 wedstrijden.

Spelers om op te letten bij Jong Sparta zijn Lovette Felicia, Ilias Alhaft en Deroy Duarte. De 21-jarige Felicia kwam begin dit seizoen over van derdeklasser Te Werve en is in zijn eerste seizoen bij Sparta direct de topscoorder met 11 doelpunten. De 20-jarige Alhaft maakte twee weken geleden zijn debuut in de eredivisie. In de wedstrijd tegen Heerenveen stond de linkspoot plots in de basis. Alhaft kon zijn scorend vermogen in de Tweede divisie (10 doelpunten) niet in de Eredivisie tot uiting brengen. In het Abe Lenstra stadion werd het 3-0 voor de thuisploeg. De 17-jarige Deroy Duarte is een van de pareltjes van de Rotterdamse opleiding. De middenvelder speelde al 26 wedstrijden voor Jong Sparta en scoorde hier 9 keer in.

VVSB had het druk in het afgelopen paasweekeinde. Op zaterdag werd er vrij gemakkelijk gewonnen van AFC (1-3). Toch was er twee dagen later weer sprake van een collectieve off-day. Tegen FC Lienden werd er maar liefst met 0-5 verloren. Het was lang geleden dat er een thuiswedstrijd voor de competitie met deze proporties werd verloren.

De vorige ontmoeting tussen VVSB en Jong Sparta was weer eens een enorm spektakel. Jong Sparta had alle touwtjes in handen en stond met nog een kwartier op de klok met 0-3 voor. Vanaf dat moment kwam de ommekeer bij VVSB. In de 78e minuut zorgde Tommy Bekooij met een fraaie solo voor de eerste treffer. Tien minuten later werd Bekooij in het strafschopgebied ondersteboven gelopen, waarna Vladimir Jozic mocht aanleggen voor de strafschop. De aanvoerder van VVSB schoot de aansluitingstreffer koelbloedig binnen. Met nog 2 officiële minuten op de klok, schoot Stefan Kraaijvanger van afstand een vrije trap achter Bryan Janssen, waardoor VVSB op een onwaarschijnlijke manier op gelijke hoogte kwam.

Jong Sparta speelt haar thuiswedstrijd in het ‘Sparta Stadion’ (beter bekend als Het Kasteel). Bezoekers voor de wedstrijd tegen Jong Sparta kunnen toegang krijgen tot het stadion via ingang D-rechts. Bezoekers dienen in de Sparta Fanshop, gelegen naast ingang D, een kaartje te kopen die toegang geeft tot het stadion. Het stadion zal 1,5 uur voor aanvang van de westrijd geopend zijn voor bezoekers. Supporters kunnen voor een hapje en drankje terecht bij ‘De Bosselaar’, toegankelijk vanaf de binnenzijde van het stadion.

Laatste ontmoetingen:
VVSB – Jong Sparta 3-3 (12 november 2016)

Adres:
‘Sparta Stadion’
Spartapark Noord 1
3027 VW  Rotterdam

Beelden laatste ontmoeting:

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »