Geert van der Weiden matchwinnaar

Geplaatst op, 03-11-2014De wedstrijd tegen Excelsior ’20 deed me sterk denken aan het sprookjesbos van de Efteling met daarin twee figuren centraal, te weten de draak en lange Jan! Toch mag VVSB 2 na 95 minuten spelen het meeste aanspraak maken op de overwinning. Good old Geert van der Weiden zorgt er hoogstpersoonlijk dat in de 49e minuut de drie punten veilig gesteld worden. VVSB 2 staat na deze wedstrijd op een mooie gedeelde derde positie met veertien punten uit acht wedstrijden.

VVSB 2 – Excelsior ’20           1 – 0

Opstelling VVSB:
Luuk van Paridon, Tim Wijnands, Martijn Hogenboom, Tijs Griffioen, Menno de Jong, Jaap Aartman, Geert van der Weiden, Mats Warmerdam (30e minuut Paul Warmerdam), Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Bas Verdegaal (65e minuut Jeroen de Groot).
Walter Alkemade, niet gespeeld door blessure.

Vooraf spreek ik heel graag mijn dank uit richting Cees Damen. Hij nam met veel rolletjes tape de rol over van onze vaste verzorger Joost Koomen. “Het waren er inderdaad meer dan drie Cees die ingetaped moesten worden.” Ik mocht de rol van Joost overnemen langs het veld en een aantal korte sprintjes zijn in deze wedstrijd noodzakelijk!

VVSB neemt direct het initiatief en speelt veelal op de helft van Excelsior, maar erg overtuigend is het allemaal niet. Het spel oogt slordig, onrustig en de lange en hoge bal wordt veel gehanteerd en met de wind in de rug lopen de ballen over de achter- of de zijlijn! Tot de 37e minuut gebeurt er eigenlijk niets! Een vrije trap van Mats Warmerdam vliegt over de lat. Het gegeven dat de keeper van Excelsior geen al te sterke indruk maakt is voor Tijs Griffioen reden om het maar eens direct op het doel van Excelsior ’20 te schieten. Vanaf ongeveer 25 meter ploft de bal boven de ‘twee turven hoge keeper’ op de dwarsligger. Mats is er dan al met een knieblessure af en wordt door een andere VVSB coryfee vervangen! Paul Warmerdam draait ondertussen alweer een aantal wedstrijden op overtuigende wijze mee! Vooral zijn spelinzicht heeft geen slijtage opgelopen en strooit nog in grote regelmaat met prima passjes. Laatste wapenfeit is in de 39e minuut. Uit een corner kopt Jaap Aartman net over!

In de rust zet coach Hein Leliveld nog even alles op een rij. Een ding is helder! De punten moeten in Noordwijkerhout blijven, want van deze tegenstander kan en mag je niet verliezen. Dit signaal wordt redelijk snel ten uitvoer gebracht. In de 48e minuut een heerlijke diepe bal van keeper Luuk van Paridon die door Bas Verdegaal gecontroleerd wordt en Bas geeft een prima steekballetje op Geert van der Weiden en onze nieuwe aankoop verzaakt niet en schiet snoeihard binnen.  VVSB creëert daarna eigenlijk niet zo veel meer! Verder afstand nemen is dan toch wel noodzaak, want stel je voor dat Excelsior in een zeer schaarse uitval alsnog binnenschiet? Het eerste speldenprikje wordt kort na de goal van Geert al uitgedeeld. Een schot ploft op de lat achter Luuk! In de 77e minuut wordt een kans (gelukkig) om zeep geholpen. Het schot gaat voor langs. Na 95 minuten spelen fluit de scheidsrechter voor het einde. De drie punten in de knip en wanneer je slechte wedstrijden winnend afsluit dan……?

Maar hoe zit dat nu met de draak en lange Jan? Simpel! Het was een draak van een wedstrijd en je kreeg een stijve nek van het almaar omhoog turen om de bal te kunnen blijven volgen!


Volgende week de (altijd) lastige uitwedstrijd tegen Quick uit Den Haag. Zij staan tweede op de ranglijst! Aftrap 11.00 uur op sportpark Nieuw Hanenburg aan de Savornin Lohmanlaan 215!Aart de Jong
(mede) Elftalleider VVSB 2

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »