'Lekker' de kerstdagen in

Geplaatst op, 20-12-2013Jammer dat ons vlaggenschip de wedstrijd tegen FC Lienden niet winnend heeft kunnen afsluiten, anders was het helemaal een ongekend paars/geel weekend geworden. De ongelofelijke opbrengst tijdens de kerstveiling van € 81.000, - , ten bate van de vereniging en winstpartijen voor VVSB 2 en 3. Beiden speelden op het terrein van UVS en wonnen hun partij met 4 - en 3 – 0. VVSB 2 is - gelijk aan dat van vorig jaar - met een mooie reeks bezig. Uit de laatste drie wedstrijden is maximaal gescoord. De 4 – 0 tegen hekkensluiter UVS had vooral in de eerste helft vele malen hoger kunnen uitvallen! We kunnen met elkaar tevreden de kerstdagen ingaan!

VVSB 2
Opstelling: Raimond Duivenvoorde, Jos Duindam, Stefan Kraaijvanger, Daan Oostdam, Menno de Jong (74e min. Kevin Duijn), Jeffrey van Tol, Ramon Hoek, Rick Koeckhoven, Calvin Koster (81e min. Mats Warmerdam), Jelle Vleugel, Chris Kokkelkoren (51e min. Aad Duivenvoorde).
Reserve goalie: Vincent de Zwart.

“Met een lekker gevoel de kerst in, en met de derde overwinning op rij definitief van de een na laatste positie afkomen.” Deze woorden worden door de eerste elf prima opgepikt. Vanaf acquit vliegt VVSB erop en wordt het jeugdige UVS afgejaagd. Dit levert al snel een aantal mooie aanvallen op. In de 8e minuut is al het raak. Een goede inspeelbal over de as van het speelveld wordt gecontroleerd door Calvin Koster. Calvin speelt direct Jelle in en zoals deze schrijver het graag ziet slalomt Jelle - met twee fraaie kap- sleepbewegingen - zich door de laatste linie en staat oog in oog met de keeper. In opperste rust rond Jelle af. Het blijft eenrichtingsverkeer! In de 12e minuut wordt Calvin op de rand van de 16 meter neergehaald en Chris Kokkelkoren ontfermt zich over deze buitenkans en schiet strak binnen! De druk neemt iets af, maar levert voor UVS nog wel wat hachelijke momenten op. Zo schiet Calvin, na een prima loopactie en navenante voorzet van Ramon Hoek, tegen de paal en staat Jelle in de 34e minuut weer oog in oog, maar helaas niet met diezelfde koelbloedigheid als in de 8e minuut. Geen vuiltje aan de lucht al had het voor hetzelfde geld 5 – 0 of 6 – 0 had kunnen staan. Het enige verwijt wat de ploeg zichzelf kan maken is de scherpte voor de goal. Verder prima en is het uiteindelijk wachten op de derde goal.

Zo gezegd zo NIET gedaan! UVS komt de 2e helft feller uit de startblokken en maakt het VVSB, zonder echt gevaarlijk te zijn, meer lastig. Langzaam verdwijnen toch de krachten uit de Youngsters van UVS en krijgt VVSB weer wat goede mogelijkheden. Zo lobt Calvin oog in oog met de keeper de bal net naast de staander. Een minuut later een fraai aangesneden corner van Jelle die via de dwarsligger afketst. Mocht UVS nog op een beter resultaat hopen, in de 79e minuut valt definitief het doek voor de Leidenaars. Een mooie aanval over de linkerkant en Jelle wordt door Calvin ingespeeld en in een vloeiende beweging schuift Jelle de bal naar Ramon en (Mona) rond rustig af.
De 4 – 0 valt in de 82e minuut. Ramon op snelheid haalt de achterlijn en zijn voorzet wordt op kunstzinnige wijze door Aad Duivenvoorde (ingebracht voor de ziekerige Chris) voor 4 – 0 binnen gewerkt. Een fractie later een uiterst vervelende blessure van een UVS’er. Een brancard wordt opgezocht en gelet de stand fluit de scheidsrechter terecht vroegtijdig af. Samenvattend mogen we stellen, dat VVSB 2 het eerste kwart van de competitie veel pech heeft gehad, zoals in de competitiewedstrijden tegen SJC, Nieuwerkerk en RKAVV, daar waar winst op zijn plaats geweest zou zijn. Nu staat het vizier echt op scherp en wordt er met overtuiging gestreden. Wanneer het echte geloof in eigen kunnen – en daar begint het op te lijken – toeslaat, kunnen we nog een enerverend competitieverloop tegemoet zien!

Namens de spelersgroep en begeleidingsteam van VVSB 2 wens ik alle hondstrouwe supporters van VVSB 2 fantastische kerstdagen en een gezond 2014 toe. Uiteraard ook aan iedereen die VVSB een warm hart toedichten!

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »