Trein komt goed op gang

Geplaatst op, 09-12-2013Flink wat wedstrijden eindigden in een deceptie. Wedstrijden waarbij het elftal overladen werd met de nodige complimenten, maar puntloos achterbleef of huiswaarts keerde. Het laatste compliment dateert van twee weken geleden. "Dit is de beste ploeg waar wij tot nu toe tegen gevoetbald hebben en die punten komen er wel." Welnu, na de mooie overwinning van vorige week tegen HBS 2, konden we zondag om 13.15 uur weer drie prima punten bijschrijven. Een hele mooie en terechte overwinning tegen het zeer voetbalvaardige Leonidas. Een uitslag waarin het scorend vermogen ook weer eens lekker doorklinkt! 4 – 1 winst!

Vooraf wisten we al, dat dit Leonidas beschikt over een zeer technisch vaardig elftal met heel veel voetbalkwaliteiten. De grote vraag was of het ook als collectief kon opereren. De opdracht is dan ook klip en klaar om het voetballend vermogen van de tegenstander te dereguleren en dat betekent heel veel druk zetten. De meest gevaarlijke speler, uiteraard nummer 10, krijgt 2 x 45 minuten gezelschap van Rick Koeckhoven en deze grote kleine man gunt hem geen millimeter ruimte om zijn verdeel en heersspel te hanteren. Dat is aanvankelijk niet merkbaar, want vanaf de aftrap is Leonidas feller en wordt VVSB teruggedrongen. Tot tweemaal toe moet er door Raimond Duivenvoorde (Bollus) en Daan Oostdam ingegrepen worden en beide inzetten tot corner verwerken. In de derde minuut krijgt VVSB toch een vrije trap van een meter of twintig. De bal lijkt door Jelle Vleugel binnengeschoten te worden, maar zijn bal verdwijnt net langs de staander. Het spel golft in een hoog tempo op en neer. In de 21e minuut is er een uitstekende indraaiende bal van Chris Kokkelkoren die door Daan Oostdam net naast gekopt wordt. In de 35e minuut krijgt Calvin Koster een zeer goede mogelijkheid. Ramon Hoek loopt zijn directe tegenstander er weer eens uit en er volgt een prima voorzet. Calvin staat oog in oog met de keeper, maar raakt de bal helaas niet vol. Het is de half achterover vallende keeper die nog net de bal weet te onderscheppen. In de 40e minuut veert de bank op. Ditmaal zet Calvin Koster door via de rechterkant. Zijn daaropvolgende voorzet wordt door Jelle Vleugel half gecontroleerd, maar in een split second is het Stijn v/d Slot die uitstekend reageert en pegelt, uit de draai, hard binnen, 1 - 0. De thee wordt op voorsprong gehaald. In de 55e minuut kopt Calvin Koster net over na een goed genomen corner door Jelle Vleugel. De bevrijdende 2 – 0 volgt in de 61e minuut. Ramon (Mona) Hoek laat weer eens een prima loopactie zien en zijn voorzet lijkt ten prooi te vallen aan de uitkomende keeper van Leonidas. De bal echter glipt door zijn handen en is het de alerte Jelle Vleugel die de 2 – 0 binnen knikt. (Gullit 1988 he Jelle?) De trainer neemt direct de beslissing om achterin 1 op 1 te gaan spelen. Dit met de intentie meer druk te ontwikkelen, maar voor VVSB de uitgelezen mogelijkheid om de scherpe counter te hanteren. De counter is dus dodelijk. In de 64e minuut een goede diepe bal waar Calvin Koster uitstekend op reageert. Daarvoor moet hij wel tussen drie spelers de bal oppikken om sterk door te kunnen gaan. Op sterke wijze schuift hij de 3 – 0 binnen. In de 69e minuut schiet Mona nog op de staander. Toch keert de spanning nog enigszins terug. De 78e minuut volgt er een moment van onoplettendheid achterin. Na prima samenspel wordt ook Raimond uitgespeeld en ligt de 3 – 1 binnen. In 85e minuut knalt Stijn v/d Slot definitief de deur dicht door – na een counter – met een droge knal de 4 – 1 binnen te schieten.
Jammer dat Tim Wijnands en Stijn v/d Slot in deze wedstrijd tegen een gele kaart en dus een schorsing aanlopen. Een uitstekende prestatie van het collectief. Iedereen speelde een uitstekende wedstrijd. Ook de mannen die invielen pasten zich feilloos aan. Toch wil ik een speler een dik compliment maken en dat is Ricky Koeckhoven. Heeft op een zeer gedreven manier ‘de angel’ bij de tegenstander weggehaald. Geen moment is de nummer 10 in de wedstrijd geweest. Sporadisch kon hij zijn kwaliteiten etaleren!
Aanstaande zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bij winst op UVS 2 staan we er weer goed op!!!

Aanstaande zondag: UVS 2 – VVSB 2 Aanvang: 11.30 uur.

Aart de Jong

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »